Clujul a căzut sub asediul otomanilor

Clujul a căzut sub asediul otomanilor
CFR Cluj a pierdut duelul cu Galatasaray, 1-3, şi e nevoită să învingă cu orice preţ pe Sporting Braga, în etapa următoare, pentru a mai spera la calificarea în optimile Ligii Campionilor.

Burak Yilmaz a marcat la fiecare ocazie ivită şi poate fi declarat eroul serii în Gruia, cu o evoluţie de cinci stele, evoluţie pe care, cu siguranţă, suporterii clujeni nu o vor uita prea curând. CFR Cluj nu a făcut faţă asediului turcilor şi e obligată să învingă pe Braga pentru a mai avea şanse de calificare.

„Filosofia noastră e atacul, nu schimbăm ceea ce ştim să facem", anunţa înaintea partidei Fatih Terim. „Împăratul" s-a ţinut de cuvânt, a început meciul în atac, cu Burak şi Bulut, marcatori de rasă în Turcia şi componenţi ai naţionalei. CFR-ul a arătat uşor speriată, s-a apărat nesigur, a cedat posesia şi terenul, făcându-le pe plac oaspeţilor. Peluza turcească începe show-ul, s-au aprins şi câteva torţe, iar scandările acoperă întreg stadionul. În Gruia, spectatorii mai tresar pe ici-colo, dar sunt acoperiţi de vuietul peluzei. Românii primesc şi un salut prietenesc."Guess who's back?", e mesajul inscripţionat pe unul dintre bannerele ultraşilor de la Istanbul.

Kurtuluş domină mijlocul terenului, deschide jocul în benzi, controlează tot şi îşi ceartă mereu coechipierii. E căpitan, poartă banderola cu care românii au scris paginile de aur ale clubului. CFR-ul încearcă să pună în practică moştenirea lui Andone, arma contraatacului, dar îi lipseşte precizia. Kapetanos se zbate în faţă, stă la pândă şi e gata să lovească decisiv, dar e luat mereu în primire de Cris, fundaş aflat în căutarea gloriei după ani de zile petrecuţi în Franţa. Grecul e tare, e în formă şi are vână. E aproape de gol, dar Muslera iese salvator din poartă şi respinge mingea (15).

Galata reia atacurile, Altintop urcă în dreapta, centrează iar Burak marchează cu capul, de la 12 metri (18). Start perfect, „Împăratul" exultă pe margine, iar fanii sunt mulţumiţi şi strigă şi mai tare. Burak le răspunde, dar meciul nu e jucat. CFR-ul forţează o revenire, Sougou e avansat, scapă spre poartă dar trage pe lângă (25).

Sergio prinde şi mai mult curaj, schimbă sistemul şi-l aruncă în luptă şi pe croatul Bjelanovic, dar vârful călit în Seria şi-a pierdut din strălucire şi ratează o reluare simplă, din doar doi metri (46). Sougou nu renunţă, pare că nu are plămâni, aleargă fără întrerupere şi aduce o fărâmă de speranţă în Gruia, marcând simplu, frumos pentru (1-1). Remiza nu ajuta niciuna dintre echipe, turcii trec la planul iniţial, la atac. Preiau controlul, dar rămân mai prudenţi. Altintop urcă în dreapta, e inteligent, ţine de minge şi centrează perfect în momentele cheie. Burak e în faţa porţii şi nu iartă, face 2-1, cu o reluare simplă. „ Ceferiştii" se pierd, sunt răsfiraţi pe tot terenul, iar turcii profită şi lovesc necruţător. Burak face 3-1 cu un şut pe lângă Felgueiras şi semnează sentinţa. Galatasaray renaşte, e în cărţi!

Final de meci şi CFR pierde o şansă importantă de calificarea în optimile Ligii. Braga joacă fotbal, a pierdut în cu United acasă, după ce a condus mai bine de 80 de minute, şi e gata de revanşă la Cluj. 7

Hagi, la VIP

Fostul mare internaţional român a urmărit de la faţa locului partida de aseară. Gică Hagi a luat loc într-o lojă oficială, alături de Giovani Becali şi Ioan Ovidiu Sabău. „Regele" a asistat şi la meciul tur, de la Istanbul, partidă încheiată la egalitate , scor 1-1. Hagi e şi acum unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti care au activat în campionatul Turciei. 7

CFR - Galatasaray 3-1 (0-1)


Au marcat: Sougou (53) / Burak (18, 61, 73)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Spectatori: 16.000

CFR: Felgueiras - Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi (Bastos, 30)- Alberto - Sougou, Godemeche (Bjelanovic, 46), Mureşan, Camora - Kapetanos (Valente, 76)
Antrenor: Paulo Sergio

Galatasaray: Eboue, Cris, Nounkeu, Colak - Hamit (Kaya, 89), Kurtuluş(Sabri, 87) Selcuk, Riera - Bulut (Amrabat, 76), Burak
Antrenor: Fatih Terim

Cartonaşe galbene: Riera (40)

Au arbitrat: William Collum - William Conquer , Martin Cryans; arbitri adiţionali - Steven Mclean, John Beaton (toţi din Scoţia)

 

Comenteaza