Clujul devine capitala tenisului. Ilie Năstase, detalii despre negocierile Boc - Ţiriac

Clujul devine capitala tenisului. Ilie Năstase, detalii despre negocierile Boc - Ţiriac
| Foto: Sports Festival

România se apropie din ce în ce mai mult de momentul în care va organiza, la Cluj-Napoca, începând cu 2020, un turneu important din circuitul masculin profesionist. În paralel, cuplul Ţiriac-Boc mai încearcă o lovitură şi se gândeşte la un mare turneu WTA la Cluj.

Discuţiile dintre Ţiriac şi Boc au început încă din toamna anului trecut şi au fost reluate la începutul lui 2019. Miliardarul român va cumpăra licenţa pentru unul dintre cele patru turnee mari, de 1 milion de euro, pe care ATP-ul le va introduce în circuit începând cu anul viitor, va asigura finanţarea, iar Boc şi primăria pe care o conduce vor asigura sprijinul logistic.

În acest moment, Clujul va pune la dispoziţie Sala Polivalentă, "casa" echipei de Fed Cup a României, iar edilul a promis că va construi, în preajma ei, alte patru terenuri impuse de forul mondial pentru a putea organiza un eveniment de asemenea natură. În paralel, Ţiriac va obţine licenţa pe viaţă şi va asigura, alături de diferiţi sponsori, latura financiară a evenimentului. "Din câte am înţeles va fi un turneu de băieţi la Cluj, în sală", a declarat Ilie Năstase, la ProSport Live.

În paralel, cuplul Ţiriac-Boc mai încearcă o lovitură şi se gândeşte la un mare turneu WTA la Cluj. "Evident că suntem în discuţii. Sperăm ca într-o zi să avem acest turneu la Cluj. Mai multe detalii nu pot da acum, dar suntem optimişti", a spus Emil Boc, primarul Clujului. 

Comenteaza