Clujul poartă noroc României: „Tricolorii" au învins cu 5-0 Danemarca în Cupa Davis GALERIE FOTO / VIDEO

Clujul poartă noroc României: „Tricolorii
Echipa de Cupa Davis a României a bifat o nouă victorie pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian". După succesul contra Finlandei obţinut toamna trecută (3-2), echipa coordonată de Ciprian Porumb a trecut fără emoţii de Danemarca (5-0) şi se pregăteşte pentru confruntarea mult mai dificilă şi extrem de importantă contra Olandei, din aprilie.

UPDATE - adaugă imagini video. Click pe prima fotografie

Vineri, Marius Copil a dat startul partidei de Cupa Davis de la Cluj, învingându-l în cinci seturi pe Frederik Nielsen, 6-3, 7-6(7), 6-4, iar apoi Adrian Ungur a avut câteva emoţii împotriva lui Martin Pedersen, în al doilea meci al zilei. Ungur a câştigat primele două seturi, 6-2, 7-6(4) şi se pregătea să încheie meciul, dar Pedersen a avut o revenire neaşteptată, a egalat, şi a dus meciul în „decisiv". Românul şi-a revenit şi a câştigat setul cinci cu 6-2, astfel că în meciul de dublu, Florin Mergea şi Horia Tecău aveau ocazia să aducă victoria României şi calificarea în turul următor. În faţa perechii, Frederik Nielsen - Thomas Kromann, „tricolorii" au avut „de furcă" doar în primul set, câştiga după tie-break, 7-6(2), pentru ca în ultimele două seturi să meargă fără emoţii, 6-2, 6-4. Partida de dublu s-a bucurat de o audienţă excelentă din partea fanilor clujeni, Sala Sporturilor „Horia Demian" fiiind ocupată la aproape întreaga capacitate. La final, „tricolorii" au fost aplaudaţi la scenă deschisă, în timp ce pozau cu un tricolor imens. Partidele de duminică au contat doar pentru palmares, Adrian Ungur şi Marius Copil trecând în două seturi de Kromann, respectiv, Christoffer Konigsfeldt.

În turul următor al grupei euro-africane, România va întâlni Olanda, partida urmând să se dispute tot pe teren propriu, la începutul lunii aprilie. Oficialii Federaţiei Române de Tenis nu au anunţat unde se va disputa întâlnirea cu batavii, în cărţi fiind Bucureştiul, Craiova, dar şi Clujul. În cazul în care vor trece de Olanda, românii vor avea ocazia să joace barajul pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Comenteaza