Colţul pescarului: perioadele de prohibiţie în 2013

 Colţul pescarului: perioadele de prohibiţie în 2013
Perioadele de prohibiţie aferente anului 2013 au fost publicate în Monitorul Oficial (MO), a anunţat Andrei Pop, directorul Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi (AJPS) Cluj.

Astfel, conform Ordinului 400 emis de Ministerul Mediului, respectiv Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), prohibiţia, pe parcursul anului în curs, se întinde în următoarele perioade:

l Prohibiţia la ştiucă intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial (19.03.2013 ) până în data de 25 martie inclusiv. În perioada cuprinsă între 8 aprilie 2013 până în 6 iunie se poate pescui la ştiucă doar cu momeli artificiale şi cu eliberarea capturilor în mediul lor natural.

l La salmonide, în apele de munte se instituie prohibiţie de la data apariţiei în MO pînă la data de 31 mai 2013 şi începând din 15 septembrie până la 31 decembrie 2013.

l Prohibiţia în apele de ses începe în data de 8 martie până în data de 6 iunie inclusiv.

l Membri AJPS pot pescui în perioada de prohibiţie pe lacurile 1 şi 3 Gheorgheni. Pescuitul se va face pe baza chitanţei care să ateste plata contravalorii permisului ANPA, eliberat de AJPS Cluj. Pescuitul se face cu respectarea prevederilor legii atât la mod de pescuit cât şi la respectarea dimensiunilor minime admise de lege.

Comenteaza