Conceptul pentru finala Ligii Europa de la Bucureşti , premiat la Dallas

Conceptul pentru finala Ligii Europa de la Bucureşti , premiat la Dallas
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Designul de brand pentru finala de la Bucureşti a Ligii Europa, partidă ce a avut loc în data de 9 mai, pe Arena Naţională, a primit premiul de platină la International MarCom Awards, la Dallas (SUA), informează uefa.com.

Potrivit sursei citate, designul respectiv, realizat de agenţia Designwerk cu sediul la Londra, a obţinut cel mai important premiu al categoriei Design de Brand pentru un Eveniment.

Premiile MarCom sunt conferite de Asociaţia Profesioniştilor din Marketing şi Comunicare, organizaţie internaţională formată din mii de profesionişti din marketing, comunicare, publicitate, relaţii publice şi producţie media.

Conform uefa.com, Designwerk a ajutat, în ceea ce priveşte finala de la Bucureşti, la implementarea unei schimbări de strategie în legătură cu modul în care este privit şi perceput evenimentul la nivel global. Conceptul s-a bazat mai mult pe brandul UEFA Europa League în sine, decât pe "un sentiment local", având ca scop crearea unei constanţe de la an la an şi o mai mare conştientizare, în urma cărora vor beneficia UEFA, partenerii săi comerciali, partenerii media şi iubitorii de fotbal din întreaga lume.

Conceptul câştigător la Dallas s-a numit "The Journey to Victory" (Călătoria spre victorie) şi a îmbinat sărbătoarea şi energia finalei cu ceea ce este mai bun în Bucureşti. Elementul grafic distinctiv a fost folosit ca element vizual, între altele, pe biletele pentru meci, pe acreditări, invitaţii, pe panouri aflate în mai multe locuri la stadion, în vestiare, pe mapele de presă.

Echipa Atletico Madrid a câştigat finala Ligii Europa, la 9 mai, pe Arena Naţională, impunându-se cu scorul de 3-0 în faţa unei alte formaţii spaniole, Athletic Bilbao.

 

Comenteaza