Concluzii la final de cantonament. Cum ar putea arăta primul 11 al "studenților" la meciul cu FCSB

Concluzii la final de cantonament. Cum ar putea arăta primul 11 al "studenților" la meciul cu FCSB
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa antrenată de Erik Lincar a încheiat stagiul de pregătire din Austria și va reveni în țară pentru a pregăti startul noului sezon, primul în Liga 1 după o pauză de 7 ani.

Deși au început seria amicalelor de vară cu un 9-2 în fața Sănătății Cluj, "studenții" nu au reușit să obțină nicio victorie în cantonamentul din Austria și nu au reușit nici măcar să marcheze. Pe rând, FK Napredac Krusevac (0-2), TSV Hartberg (0-1 ), NK Osijek (0-1) și NK Aluminij (0-1) au învins formația pregătită de Erik Lincar.

Totuși, jocurile de pregătire i-au dat șansa tehnicianul să vadă la treabă toți jucătorii și să cristalizeze un prim 11 cu care să atace prima etapă din Superligă. Având în vedere sistemul 4-2-3-1 la care a apelat Lincar în meciurile din primăvară și prezențele în primul 11 în jocurile de pregătire, ZIUA de Cluj a încercat să contureze echipa de start la jocul cu FCSB.

În ceea ce privește postul de portar, Gorcea pare să fie în continuare titularul, având și avantajul regulii U21. În schimb, Brănescu reprezintă o soluție decentă de rezervă.

În cazul postului de fundaș dreapta, lupta este strânsă între Romeo și Baravykas, însă Lincar s-ar putea baza în continuare pe italian, care e deja obișnuit cu stilul de joc al "studenților", mai ales că lituanianul nu a ieșit cu nimic în evidență în meciurile din Austria.

Denis Ispas este punct fix în defensiva Universității Cluj, fiind unul dintre fotbaliștii care au fost titulari în toate meciurile de pregătire. Pentru celălalt post din centrul defensivei favorit pare Pițian, care i-a luat fața lui Florin Ilie.

La fel ca și în flancul drept și în partea stângă a defensivei doi jucători de valori apropiate, Briceag și Pîrvulescu, se luptă pentru poziția de titular, dar fotbalistul venit de la FC Voluntari pare să aibă, în acest moment, prima șansă.

Pentru cele souă posturi de mijlocaș central, Erik Lincar are la dispoziție trei variante bune, Pires, Bic și Filip și a încercat în pregătiri toate combinațiile între cei trei. Totuși, căpitanul Romario Pires pare momentan greu de scos din angrenajul echipei.

La fel ca și Ispas în defensivă, și Dragoș Tescan a fost titluar în toate amicalele și este favorit pentru postul din  spatele  vârfului.

Pentru cele două flancuri, Erik Lincar ar putea miza pe variantele cu experiență, Chipciu și Ely, în timp ce Haită, Remacle, Purece sau Hlistei ar putea aduce energie de pe bancă.

În avanposturi, experiența lui Bălan pare să bată entuziasmul lui Hofman, care este și o soluție de rezervă pentru Chipciu pe poziția de aripă dreapta. Astfel, ex-rapidistul, care a înscris 7 goluri în sezonul trecut al Ligii 1, va fi titular în startul campionatului.

Cum ar putea arăta Universitatea Cluj în prima etapă:

Gorcea - Romeo, Pițian, Ispas, Briceag - Pires, Bic - Chipciu, Tescan, Ely - Bălan

Cu toate acestea, numele cu care Erik Lincar începe primul 11 s-ar putea schimba în curând. Din informațiile ZIUA de Cluj, clubul clujean este în continuare în căutarea unui atacant, dar și a unui fundaș central.

Universitatea Cluj începe noul sezon pe terenul FCSB-ului. Partida din prima rundă a Superligii este programată duminică, 17 iulie, de la 21:30.

Comenteaza