Foto Concluziile lui Mihai Silvășan după eșecul cu Umana Reyer Veneția: "Trebuie să jucăm cu mai mult curaj"

Concluziile lui Mihai Silvășan după eșecul cu Umana Reyer Veneția: "Trebuie să jucăm cu mai mult curaj"
| Foto: u-bt.basketball

U-BT Cluj-Napoca a pierdut pe propriul teren în runda a treia a grupelor din EuroCup, scor 85-80, contra formației italiene.

Al doilea meci acasă al "studenților" în competiția continentală a adus un eșec împotriva unei formații de top. Echipa clujeană a fost învinsă de Umana Reyer Veneția cu 85-80, însă ultimele minute au fost cu adevărat dramatice, iar elevii lui Mihai Silvășan puteau reuși un nou succes important.

Cu toate acestea, victoria le-a revenit italienilor, iar antrenorul campioanei României a analizat jocul și a explicat ce le-a lipsit elevilor săi pentru a se impune în finalul jocului.

"Ei au condus tot meciul, însă și noi am avut șansele noastre spre final. Am ratat ceva aruncări, poate dacă eram mai norocoși la acele aruncări, jocul se încheia în favoarea noastră. Am luptat bine, i-am bătut la recuperări, dar din păcate nu a fost seara noastră și nu am reușit să învingem.

Nu cred că există greșeli nepermise. Greșelile sunt permise, nu e un sport perfect. Ele fac parte din joc. Dacă putem să le reducem e extraordinar. Trebuie să jucăm peste greșeli și să jucăm cu mai mult curaj", a declarat Mihai Silvășan.

Mesajul lui Patrick Richard: "Putem fi mult mai buni"

Concluziile lui Mihai Silvășan după eșecul cu Umana Reyer Veneția: "Trebuie să jucăm cu mai mult curaj"

Patrick Richard a reușit 12 puncte și 8 pase decisive în meciul cu Umana Reyer Veneția (foto: u-bt.basketball)

La fel ca și antrenorul său, baschetbalistul american a vorbit despre aruncările simple ratate de "studenți", însă are încredere că echipa poate evolua mult mai bine, în timp ce Andrija Stipanovic a vorbit despre intensitatea defensivă a oaspeților.

"Este frustrant, noi nu am jucat cel mai bun baschet al nostru. Ei au fost disperați având în vedere că avea 0-2 înaintea meciului. Le-am arătat fanilor că putem lupta până la sfârșit, însă putem fi mult mai buni. Am ratat multe aruncări, dar trebuie să fim și mai buni în defensivă.

Am luptat, însă uneori mingea nu sare în favoarea ta. Nu am avut intensitate încă de la început, uneori am reușit să avem, dar nu am fost consistenți. Suntem tot timpul încrezători, știm cât muncim. La acest nivel nu poți face nicio greșeală", a explicat Richard. 

Concluziile lui Mihai Silvășan după eșecul cu Umana Reyer Veneția: "Trebuie să jucăm cu mai mult curaj"

Andrija Stipanovic (12 puncte, două recuperări), în duel cu defensiva italiană (foto: u-bt.basketball)

"A fost un meci greu, contra unei echipe care a învins un club din Euroligă. Am dat tot ce am putut, chiar dacă nu a fost cel mai bun meci al nostru. Este un sezon lung, avem multe jocuri și trebuie să ne pregătim pentru următoarele meciuri.

În startul jocului am ratat multe aruncări ușoare, poate am intrat cu puțină presiune. Ei au reușit niște aruncări grele, s-au apărat bine", a spus și Andrija Stipanovic. 

Comenteaza