Concluziile lui ”Papi” după 9 zile de la reunirea lui ”U” Cluj

Concluziile lui ”Papi” după 9 zile de la reunirea lui ”U” Cluj
Antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu, a tras câteva concluzii după 9 zile de la reunirea lotului. El și-a făcut o listă cu jucătorii care l-au impresionat cel mai mult la antrenamente.

"Papi" e convins că "U" Cluj se află pe drumul cel bun și nimic nu o poate împiedica în drumul spre promovarea în Liga a II-a. Primul meci oficial din noul sezon e programat pe 9 august, în Cupa României, contra Unirii Dej, iar în 26 august se va desfășura runda inaugurală din Liga a III-a.

"E a noua zi de antrenament. E ca și orice început, destul de intens, dar e îmbucurător faptul că jucătorii sunt concentrați pe ceea ce au de făcut. Crește calitatea antrenamentului și noii veniți. Sper să se integreze cât mai repede și să înțeleagă ce le cer. Perioada e dificilă pentru că primul nostru reper e 9 august, când jucăm în Cupa României și trebuie gestionat foarte bine efortul", a declarat antrenorul "Șepcilor roșii", Marius Popescu, pentru ZIUA de CLUJ.

Tehnicianul "studenților" a remarcat și câțiva jucători, printre ei aflându-se Vali Lemnaru, care e în probe. Lemnaru a mai evoluat în trei rânduri pentru "U" Cluj. În sezonul 2013-14, când i-a ajutat pe "alb-negri" să se salveze de la retrogradare, a marcat 13 goluri în Liga 1. Atacantul ajuns acum la 33 ani devenea la vremea respectivă al doilea golgheter al campionatului.

"Lemnaru e în regulă. Rămâne de văzut cum vom avansa în relația cu el, cu aportul lui. Îl cunosc, am mai lucrat cu el, îl știu din 2009. E o situație specială, dar trebuie să ținem cont de cei trei jucători U19 (în Liga a III-a, toate echipele trebuie să aibă în permanență pe teren trei jucători de la această categorie de vârstă - n. red.) și atunci nu poți să te aglomerezi foarte tare.

Micaș (venit de la LPS Satu Mare - n. red.) e un tip foarte abil și inteligent. A fost observat timp de 6 luni. Moldoveanu e foarte bun, la fel și portarul din 98 Dinu, apoi Itu, Hațiegan. Cu cei care au mai venit - Cordoș, Ursu, Greu și Albuț portarii - în mare parte suntem ok. Albuț (36 ani) e un portar experimentat și este și antrenor cu goalkeeperii.

Toată lumea poate să crească, Irimie (născut în 1998), Telceanu (născut în 2001), avem un copil destul de talentat, Bălciuț (din 2001). Încă nu știm dacă va fi luat. Vom conlucra cu echipa a doua și a treia de juniori. Concluzia finală e că se muncește bine, toată lumea înțelege obiectivul pe care îl avem, care e major, primordial și determinant, iar asta nu poate decât să ne bucure", a adăugat "Papi".

Miercuri, 26 iulie, de la ora 18:00, în Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, "U" Cluj va întâlni Sticla Arieșul Turda (fosta adversară a ”Șepcilor roșii” din liga a IV-a) în primul amical al verii.

"Vrem să împărțim cumva meciul, în 3 reprize de câte 30 minute, ca să schimb jucătorii. Vreau să fie egali în efort, să nu fie unii mai obosiți".

”U” Cluj s-a reunit luni, 17 iulie, după trei săptămâni de vacanță. ”Studenții” au promovat în liga a III-a la finalul sezonului trecut, după un parcurs fantastic în liga a IV-a (27 victorii și un singur egal) și un baraj câștigat clar (14-0 la general cu Lăpușul Târgu Lăpuș, din județul Maramureș).

Comenteaza