Concluziile lui Silvășan după înfrângerea din Israel: “Nu a fost un meci perfect ofensiv și am făcut anumite greșeli în apărare”

Concluziile lui Silvășan după înfrângerea din Israel: “Nu a fost un meci perfect ofensiv și am făcut anumite greșeli în apărare”
| Foto: championsleague.basketball

U-BT Cluj a fost învinsă pentru prima dată în actualul sezon, pe terenul celor de la Hapoel Holon, scor 78-68, însă rămâne pe primul loc în grupa G din Basketball Champions League.

Al treilea meci din grupele competiției continentale a adus și primul eșec din actuala stagiune pentru “studenți”. Cu toate acestea, antrenorul Mihai Silvășan s-a declarat mulțumit de randamentul jucătorilor săi, chiar dacă recunoaște că formația clujeană a făcut anumite greșeli.

“A fost un meci greu, fizic. Știam că vom întâlni o echipă agresivă din punct de vedere defensiv. Eram conștienți că ei aruncă mult de la trei puncte. Astăzi au înscris 10 coșuri de trei puncte din 29 de aruncări, cu un procentaj de 34%, deci am făcut o treabă destul de bună.

Sunt mândru de felul cum au luptat băieții mei. Nu a fost un meci perfect ofensiv și am făcut anumite greșeli în apărare. Baschetul nu este un sport perfect, trebuie să te lupți cu erorile. Una peste alta, sunt mulțumit de felul cum s-au luptat jucătorii.

Am beneficiat de 33 de libere, ceea ce spune multe despre nivelul nostru de combativitate. Am ratat 12 dintre libere și am avut un procentaj destul de slab la trei puncte. Se mai întâmplă. Noi trebuie să ne asigurăm că vom lupta așa cum am făcut-o azi și să progresăm la toate capitolele”, a spus Mihai Silvășan.

“A fost un meci dificil. Știam că publicul va fi unul incendiar și că îi va împinge de la spate. La pauză credeam că suntem destul de aproape să îi învingem, dar nu a fost așa. În repriza a doua au fost momente în care nu am putut să înscriem.

Ei au profitat de acest lucru și nu am putut să recuperăm diferența. Știam că va fi un meci fizic, că am putea avea un avantaj în spațiul de trei secunde. La recuperările ofensive am stat destul de bine, încercând să avem cât mai multe posesii în plus”, a declarat Elijah Stewart, cel care a înscris 18 puncte.

Comenteaza