Concluziile lui Silvășan după primul succes din finala Ligii Naționale: “Presiunea pusă constant a dat roade spre finalul meciului”

Concluziile lui Silvășan după primul succes din finala Ligii Naționale: “Presiunea pusă constant a dat roade spre finalul meciului”
| Foto: championsleague.basketball

U-BT Cluj-Napoca a reușit o revenire spectaculoasă în ultimele două sferturi ale duelului cu CSO Voluntari și s-a impus cu 87-65 în jocul de deschidere al finalei.

Campioana României a început cu dreptul ultimul act al sezonului, deși oaspeții din BT Arena au pus probleme serioase în startul partidei. După revenirea de la vestiare, elevii lui Mihai Silvășan au oferit o demonstrație de forță și au reușit să obțină primul succes în seria finală, scor 87-65.

“Ei sunt jucători cu mândrie. După ce am avut un sezon foarte bun, nu puteam să nu reacționăm. Prima jumătate a fost proastă din toate punctele de vedere, iar noi suntem o echipă care trebuie să reacționeze.

Au intrat mai bine aruncările și cred că presiunea pusă constant a dat roade spre finalul meciului. În sfertul patru am fost clar peste ei din toate punctele de vedere. Este un singur meci, ne doream această victorie, însă stăm calmi.

Vom analiza meciul, să vedem ce putem face mai bine sâmbătă. Luăm fiecare zi, fiecare antrenament pas cu pas în așa fel pentru a fi pregătiți mental și fizic să câștigăm”, a declarat antrenorul.

“Baschetul este un sport dinamic, cu multe răsturnări. Am intrat la vestiar și apoi am răspuns pe măsură. Antrenorul ne-a transmis să avem încredere în noi și în aruncările noastre. Am fost agresivi și ne-a ieșit bine.

Sunt mulțumit de felul cum ne-am revenit, dar nu ne culcăm pe o ureche. Avem doar o primă victorie, rămânem concentrați să încheiem totul cu bine. Nu am realizat mare lucru, mai sunt multe meciuri de jucat”, a spus Brandon Brown, autor a 18 puncte și 4 pase decisive.

Cel de-al doilea meci al finalei se va disputa tot în BT Arena și este programat sâmbătă, 28 mai, de la 18:30.

Comenteaza