Concluziile lui Silvășan după victoria entuziasmantă reușită de U-BT: “Jucătorii au arătat că au mentalitate de învingători”

Concluziile lui Silvășan după victoria entuziasmantă reușită de U-BT: “Jucătorii au arătat că au mentalitate de învingători”
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României a câștigat dramatic pe terenul turcilor de la Darussafaka, scor 103-101, și s-a calificat în Top 16 Basketball Champions League.

Deși au obținut victorii pe linie în tururile preliminare, “studenții” au surprins în Grupa G, unde au înregistrat cinci victorii și o înfrângere. Ultimul succes, obținut după o revenire de la -18 în ultimul sfert a consemnat și calificarea în Top 16 de pe prima poziție.

La finalul partidei, Mihai Silvășan a avut doar cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi și s-a declarat încântat de performanța reușită de formația pe care o pregătește.

“A fost un meci incredibil din punctul de vedere al spectatorilor. Vreau să îmi felicit jucătorii. Au arătat caracter și au pus mult suflet. Nu poți să întorci un meci fără aceste două calități existente în vestiarul nostru. Jucătorii au arătat că au mentalitate de învingători.

Ne-am readus aminte sistemul nostru, am discutat pe larg la un time-out și ne-am hotărât să fim mai buni în apărare. Am luat fiecare posesie pe rând și am câștigat. Sunt extrem de bucuros de rezultatul confruntării. Ne-am calificat în următoarea fază a Champions League și suntem încântați”, a spus antrneorul echipei clujene.

Autor a 19 puncte, Dustin Hogue a vorbit și el la finalul jocului. “A fost un meci foarte intens, dar trăim pentru astfel de momente. Ei au jucat exceptional în repriza a doua. Au evoluat foarte bine sub coș.

Noi am găsit forța să întoarcem partida și am arătat ce caracter avem. Apărarea ne-a readus în meci, deși turcii au înscris peste 100 de puncte. Ne-am apărat așa cum știm cel mai bine”, a declarat americanul.

Comenteaza