Copiloţi cu faimă. Au urcat în maşină emoţionaţi, au coborât entuziasmaţi GALERIE FOTO

Copiloţi cu faimă. Au urcat în maşină emoţionaţi, au coborât entuziasmaţi GALERIE FOTO
Rugbyştii Nicu Manolachi şi Cristi Murgoci, Corina Căprioriu şi Loredana Ohîi, de la judo, voleibalistele Raluca Bucur şi Carmen Grama, tenismenul Patrick Ciorcilă, fotbalistul Ionuţ Rada, de la CFR, şi Ana Maria Pavăl, campioana de la lupte libere, au avut miercuri ocazia să simtă adrenalina unei curse cu o maşină de raliu.


Napoca Rally Academy a organizat miercuri o serie de curse demonstrative, în circuit închis, pe platoul de lângă lacul Miceşti, situat la 10 km de zona Făget. Au venit piloţii Bogdan Marişca şi Marco Tempestini, dar şi sportivi de frunte ai Clujului, invitaţii să ocupe scaunul copilotului.

Toţi erau vizibil emoţionaţi de noua experienţă pe care urmau să o încerce. Au urcat cu teamă, dar şi plini de curiozitate, în cele două Subaru Impreza, îmbrăcând fiecare pe rând costumul de curse.

Cursa propriu-zisă a avut cinci km, iar piloţii au atins "doar" 160 km/h.

La final, toţi au fost foarte încântaţi de această experienţă şi au mărturisit că pe viitor ar mai vrea să o repete.

”Super! Chiar nu mă imaginam într-o maşină de curse, însă cu ajutorul echipei, până la urmă, m-au făcut să intru în maşină. Am avut emoţii foarte mari, dar mulţumesc lui Marco. Am avut foarte mare încredere în el şi în meseria lui. Mi-au trecut emoţiile şi n-am mai avut frică. E prima oară când mă urc într-o maşină de concurs şi cine ştie când va fi următoarea ocazie. Într-adevăr, este o senzaţie foarte frumoasă. Este ceva extraordinar. Sincer, după prima experienţă, aş mai vrea. Prima oară am zis că n-am venit să mă urc, însă până la urmă am vrut să încerc această experienţă După ce terminăm cu fotbalul, cine ştie de ce meserie ne apucăm. Deocamdată nu se pune problema” , a mărturisit fundaşul ”feroviar” Ionuţ Rada.

Rada a venit însoţit de un coechipier, Super-Mario Felgueiras.

”Merită. E foarte plăcut. Este o experienţă pe care cred că toată lumea trebuie să o trăiască. Este foarte faină. Sunt foarte fericit şi mă bucur că am venit. Aveam încredere în el. Mi-a explicat tot. Aici este adrenalină pură”, a spus Felgueiras.

Şi rugbiştilor le-a plăcut cursa de viteză.

”Sincer, cred că e mai greu aici decât la rugby. E total diferit. O să mai repet. Dacă voi mai fi invitat. nicio problemă”, crede rugbistul Nicu Manolachi.  

Corina Căprioriu nu a avut teamă de nicio adversară la Olimpiadă, dar la Miceşti a avut un gol în stomac.

”Au fost emoţii plăcute şi am avut încredere. Chiar mi-a plăcut foarte mult şi a fost o experienţă nouă pentru mine şi foarte plăcută. E prima oară şi chiar mă bucur că am acceptat. Mai vin, cred că, şi la curse mai lungi. Chiar mi-a plăcut şi am fost foarte atentă, să văd cum conduce şi cum deţine controlul, pentru că trebuie să deţii foarte mult controlul şi în acelaşi timp trebuie să ai reacţii foarte bune. E foarte greu şi complicat”, a spus campioana Corina Căprioriu.

La cursa demonstrativă a participat şi marea speranţă a tenisului clujean, Patrick Ciorcilă.

”Mult mai diferit decât la tenis. Am avut puţine emoţii. Le simţi în tot corpul, de la picioare până la cap. Întâi trebuie să învăţ să conduc. O să iau lecţii de la Bogdan. Nu se compară nici o adrenalină cu ce e aici. Am făcut patru kilometri, mi s-a părut că le-am făcut în cinci secunde”, a povestit jucătorul de tenis Patrick Ciorcilă.

Pilotul Bogdan Marişca a mărturisit că sportivii au înţeles foarte bine dinamica şi s-au pliat foarte repede pe ritmul raliului.

”Pentru mine a fost o experienţă extraordinară, pentru că avem de-a face cu oameni care sunt sportivi, dar n-au fost niciodată cu o maşină de raliu. Ei se pliază foarte repede pe ritm. Nu cunosc raliul, dar înţeleg foarte bine dinamica şi de aceea felul în care povestim noi cu ei este unul special, iar Mario a fost unul dintre cei cu care am vorbit foarte multe lucruri tehnice. O experienţă din aceasta pentru el, chiar dacă a fost numai trei minute, cred că a fost una pozitivă. Am zis că odată vine copilot la mine şi merg eu în centrul apărării", susţine Marişca.

Acţiunea a avut ca scop promovarea Raliului Clujului, care se va desfăşura în perioada 20-21 iunie, precum şi a-i ajuta pe sportivi să se cunoască între ei. ”Sportivii au aceeaşi dorinţă de a câştiga, de a fi cei mai buni în sportul lor. Asta încercăm şi noi, asta încearcă şi ei. Asta este esenţa, după care susţinem împreună o competiţie, care se va desfăşura în Cluj, în perioada imediat următoare. Noi am fost la meciuri de fotbal, baschet, rugby. Îi aşteptăm şi noi pe ei la Raliul de la Cluj, care va fi în 20-21 iunie”, a încheiat Marişca.

Mihai MEDAN

 

Comenteaza