Cosmin Contra, bucuros după victoriile cu Israel și Suedia: “Suntem pe drumul cel bun”

Cosmin Contra, bucuros după victoriile cu Israel și Suedia: “Suntem pe drumul cel bun”
| Foto: foto frf.ro

Selecționerul consideră că echipa națională și-a îmbunătățit jocul și speră la evoluții cât mai bune.

Tehnicianul și-a felicitat jucătorii, care au trebuit să se adapteze schimbărilor climatice de care au avut parte. “Un meci complet, pe un teren foarte greu, contra unei echipe mult mai puternice decât noi, din toate punctele de vedere. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi! Au fost 10 zile în care ne-am adaptat la diverse probleme. Ne-am antrenat în balon, pe iarbă artificială, am mers în Israel, la 36 de grade, pe un gazon bun, şi am revenit în România, unde ne-am antrenat din nou pe iarbă artificială”, a declarat Contra, la Pro X.

Selecționerul crede că cele două partide au fost o repetiție reușită pentru Liga Națiunilor, care va începe în toamnă. “Le-am zis băieţilor că trebuie să ne adaptăm, să ne maturizăm şi să trecem peste orice probleme, să fim puternici. Au fost două teste reuşite, suntem pe drumul cel bun. A fost un meci mai complet decât cel din Israel, nu i-am oferit Suediei şanse de a înscrie. Am înscris un gol şi am mai avut şanse de a marca. Sper ca această victorie să fie începutul unei perioade extraordinare pentru noi”, a mai spus fostul internațional.

Contra a lăudat și jucătorii veniți de pe banca de rezerve și își odrește ca inspirația să nu îl părăsească în meciurile oficiale. “Generaţia asta a înţeles că este nevoie de atitudine şi sacrificiu — pentru că aţi văzut că, în Israel, cei care au intrat, au schimbat soarta jocului, la fel şi contra Suediei. Sper să fiu inspirat în continuare, pentru că această inspiraţie poate să aducă puncte şi o calificare”, a mai adăugat selecționerul. România a învins Israel cu 2-1, în deplasare, iar trei zile mai târziu a trecut de Suedia, scor 1-0, la Craiova.

Comenteaza