Cosmin Contra, precaut înaintea duelului cu Lituania: “Trebuie să fim conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă această echipă”

Cosmin Contra, precaut înaintea duelului cu Lituania: “Trebuie să fim conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă această echipă”
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționerul îndeamnă la concentrare împotriva singurei echipe din grupă care nu a acumulat niciun punct.

După un start modest în Liga Națiunilor, “tricolorii” speră să obțină prima victorie în Lituania, pe terenul sintetic de la Vilnius. România are de partea ei mai multe argumente, precum valoarea individuală, dar și istoricul întâlnirilor cu balticii. În 11 partide disputate până acum între cele două formații, românii s-au impus de 10 ori și au un golaveraj de 19-6. Singurul succes al lituanienilor a venit în 2008, la Cluj, când s-au impus în Gruia cu 3-0.

În plus, România a câștigat toate cele patru meciuri disputate în Lituania. Totuși, ultimul duel direct a avut loc în 2016, la Giurgiu, iar Nicolae Stanciu a fost unicul marcator al partidei. Principalul pericol din tabăra gazdelor îl reprezintă Fedor Černych, fotbalist ce evoluează la Dinamo Moscova, în prima ligă din Rusia.

Selecționerul Cosmin Contra își dorește concentrare din partea elevilor săi, înaintea partidei de la Vilnius. “Trebuie să avem o mentalitate pozitivă şi indiferent de adversar trebuie să intrăm pe teren cu gândul de a câştiga. Cu o victorie, în meciul cu Serbia putem juca pentru locul I în grupă.

Iar cu suporterii noştri lângă noi putem fi mai puternici. Echipa trebuie să se exprime bine, să aibă o atitudine bună. Trebuie să fim conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă această echipă a Lituaniei pe un asemenea teren”, a declarat antrenorul Naționalei, potrivit Digisport.

Echipa probabilă:

Tătăruşanu - Manea, Tamaş, Săpunaru, Bancu - Marin, Anton - Chipciu, Stanciu, Mitriţă - Ţucudean

Partida dintre România și Lituania se va disputa azi, de la ora 21:45 și va fi transmisă de Pro Tv.

 

Comenteaza