Costel Enache a prefațat meciul sezonului pentru “U” Cluj: “Gândurile noastre sunt la o victorie. Sper să găsesc la băieți aceeași atitudine”

Costel Enache a prefațat meciul sezonului pentru “U” Cluj: “Gândurile noastre sunt la o victorie. Sper să găsesc la băieți aceeași atitudine”
| Foto: FC Universitatea Cluj

”Șepcile roșii” se duelează la finalul săptămânii cu Petrolul Ploiești, într-o partidă de care depinde soarta întregului sezon al echipei clujene.

Universitatea Cluj este în fața unui meci decisiv pentru intrarea în play-off.  “Studenții” sunt obligați să învingă “Lupii galbeni”, însă trebuie să aștepte și rezultate favorabile în celelalte partide ale ultimei runde din sezonul regulat al Ligii a 2-a. Mesajul lui Costel Enache înaintea partidei este unul optimist, însă tehnicianul e conștient că o posibilă calificare în play-off nu depinde doar de jocul elevilor săi.

“Mi-ar fi ușor să pun focusul pe un singur meci, însă nu e stilul meu. Fiecare partidă e importantă, așa e și jocul de duminică. Am mai spus că eu gândesc fotbalul ca pe un proces. În decurs de o săptămână e imposibil să pregătim ceva special pentru un adversar. Nu putem în 3-4 antrenamente să schimbăm echipa. Ea se formează în timp, să alegi bine jucătorii, să îi cunoști bine, să știi care e abilitatea lor, să îi pui în poziții favorabile.

Eu continui procesul. Avem același mod de a ne pregăti, aceeași metodologie. E clar că gândurile noastre sunt la o victorie. Avem în față o echipă rănită, o echipă care poate avea două fețe. Una în care să scape de toate grijile și una în care să apară ca o echipă care și-a pierdut toate obiectivele. Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu.

Sper să găsesc la băieți aceeași dăruire, aceeași atitudine, aceeași implicare și aceeași unitate de grup. Sunt la un nivel bun, însă și ele pot fi îmbunătățite. La fiecare meci aș vrea să vă ceva în plus la jucători, câte puțin, dar să fie ceva în plus.

Toate meciurile au fost cu sabia deasupra capului. Nu am avut un meci care să ne fie indiferent. Pentru noi toate au fost foarte importante. La fel a fost meciul cu Călărași, meciul cu Ripensia, cel cu Viitorul Pandurii erau la fel ca acesta. Indiferent de adversar, meciul următor e decisiv.

Sunt un om norocos, dar nu sunt un antrenor norocos. Nu pot gestiona norocul. Habar nu am ce să  fac. Să pot chiloții invers, să scuip când trece pisica neagră, să urc pe a doua ușă la tramvai, habar nu am cum se fac acest lucruri. Norocul poate e o consecință a lucrurilor pe care le faci zi de zi.

Nu am nicio încredere în arbitraj. Cum dracu să am încredere? E dezastru național. Ne-au depășit, noi ne știm nivelul, suntem slăbuți, dar arbitrajul e dezastru. Nu aștept nimic, nu vreau să merg cu teoria conspirației mai departe decât este cazul, dar sunt slabi, asta e realitatea”, a declarat Costel Enache înaintea partidei decisive pentru intrarea în play-off-ul Ligii a 2-a.

Partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești este programată duminică, de la 15:00. 

Comenteaza