Costel Enache încă speră la un loc de play-off: “Cât mai sunt șanse e datoria noastră să luptăm pentru ele”

Costel Enache încă speră la un loc de play-off: “Cât mai sunt șanse e datoria noastră să luptăm pentru ele”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj speră că echipa sa va reuși să prindă primele șase locuri la finalul sezonului regulat, însă a mărturisit că are demisia deja scrisă.

“Șepcile roșii” se află în fața unui meci de totul sau nimic. Formația clujeană e condamnată să câștige în fața celor de la “U” Craiova, liderul Ligii a 2-a. Înaintea jocului, Costel Enache a vorbit despre valoarea adversarilor, dar a discutat din nou despre decizia din “cazul Farul”.

“Noi aveam o speranță, dar era ca un fir de ață. Știam în mintea noastră că sunt slabe șansele de a câștiga sau a obține ceva. Sufletește speram la demnitate, la profesionalism, la sportivitate, fair-play și concurență, poate la visele cu care am crescut, să ne întrecem unii cu alții pe teren. Mai dureroase sunt alte întâmplări, precum cea de la Recea. Nu e nimic bun în această decizie.

Știm că toate meciurile sunt decisive. Cât mai sunt șanse e datoria noastră să luptăm pentru ele. Trebuie să folosim orice în favoarea noastră, să mergem cu demnitate până la capăt. Sper să nu fie aproape acest capăt. Eu am încredere în băieți, i-am văzut conștienți de ce se întâmplă, i-am văzut și responsabili. E clar că la Recea a fost un meci pe care l-am pierdut noi, în condiții impropii, dar a fost greșeala noastră.

Eu am spus ceva după meciul de la Recea, dar fiecare a dus discuția în alt sens. Nu vreau să par laș, să nu îmi văd greșelile, să nu îmi văd responsabilitățile, dar în timpul jocului, când s-a dat 11 m, asistentul din zona în care a fost presupusul fault, dar și arbitrul de rezervă i-au spus centralului că nu poate da penalty. Iar el a spus că își asumă. Suntem bărbați în toate firea, trebuie să se și vadă că ne asumăm.

Chiar dacă a pierdut, Craiova e o echipă matură, gestionează bine momentele de joc. E greu să îi găsești o problemă mare, cu care să o surprinzi. Ei au avut neșansă, arbitrajul a influențat jocul cu CS Mioveni. E o echipă puternică, e o echipă motivată. În general au arătat bine și au fost bine așezați în teren”, a spus antrenorul.

Tehnicianul a vorbit și despre relația sa cu președintele clubului, Radu Constantea. “Cu domnul președinte vorbesc foarte des. Alaltăieri am stat patru ore și am discutat, la mine în birou. Modelul său este unul european, nu intervine în vestiar. Mi se pare un mod corect cu ceea ce vrea să fie Clujul. E un mod profesionist, fiecare își face partea lui. Cred că din club lucrurile ar trebuie să iasă prin alte forme. E foarte interesat și vorbim zilnic”, a explicat Enache.

Antrenorul a dezvăluit și că are demisia pregătită în cazul în care va rata obiectivul. “Demisia mea e scrisă. La meciul cu Viitorul Pandurii din Cupă veneam după șase victorii, iar la 2-1 pentru ei toată lume mă fluiera. Am cel mai mic salariu din ultimii ani, nu stau în Bună Ziua, stau la cămin, am venit aici cu sufletul. Șase victorii sunt echivalente cu un eșec. E o gândire păguboasă și cred că răutatea din jurul echipei o ține pe loc”, a declarat tehnicianul Universității Cluj.

Partida dintre Univeristatea Cluj și Universitatea Craiova se va disputa vineri, de la 18:00. 

Comenteaza