Costel Enache, încrezător înaintea meciului cu Pandurii: “Ar trebui să confirmăm ultimele jocuri bune”

Costel Enache, încrezător înaintea meciului cu Pandurii: “Ar trebui să confirmăm ultimele jocuri bune”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj se pregătește de primul duel din play-out pe teren propriu, partidă în care vor întâlni una dintre cele mai modeste echipe din sezonul regulat.

“Studenții” revin pe Cluj Arena pentru runda cu numărul doi a Grupei A din play-out. Adversarul “Șepcilor roșii” va fi Pandurii Târgu Jiu, formație ce nu a impresionat în prima parte a campionatului. Înaintea paeridei, Costel Enache e încrezător în forța echipei sale și speră să continue seria bună de evoluții.

“Am avut o zi liberă în această săptămână, dar asta nu înseamnă că a fost o săptămână relaxată. Avem o echipă în formare și o echipă cu mușți jucători tineri. E nevoie ca ei să de dezvolte și individual, nu numai în plan general. Cred că suntem pregătiți pentru joc, ar trebui să confirmăm ultimele jocuri bune. Chiar dacă rezultatele nu au fost cele așteptate, ultimele jocuri au fost consistente.

Suntem o echipă organizată, bine așezată în defensivă, o echipă care creează ocazii și în ultimul timp marcăm mai ușor.  Am văzut o statistică și am constatat că suntem echipa cu cele mai multe goluri din acțiune. E un lucru bun și o surpriză plăcută pentru mine.

Personal, cred că nu voi scăpa niciodată de starea emoțională dinaintea meciurilor și nici nu aș vrea. Face parte din viața noastră. Cred că aici e și esență. E important să simt ceva pentru un joc, să am o altă stare decât de luni până sâmbătă. Ziua meciului trebuie să fie ca o sărbătoare”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul Universității Cluj a vorbit pe scurt și despre schimbările din conducerea clubului. “Au tot fost ședințe, sunt într-o <<Olimpiadă>> a discuțiilor. Lucururile vor merge înainte, atât am înțeles. E încă prematur, probabil se face o predare-primire, se analizează situația. De mâine se intră în legalitate, însă nu am discutat despre viitorul meu”, a precizat Enache.

Tehnicianul a discutat și despre viziunea sa. ”Locul 1 în play-out poate fi un obiectiv. Personal e un obiectiv important. În schimb, pentru club lucrurile ar putea fi văzute dintr-o altă perspectivă. Cu siguranță trebuie să fim concentrați pe jocuri și e nevoie victorii, ele își confirmă că ești pe drumul cel bun. O victorie dă energie și emulație participanților. Ar fi ideal ca această perioadă să fie folosită pentru viitorul clubului. Dacă nu avem un viitor apropiat pregătit, nu vom avea un viitor îndepărtat. Și la maraton, dacă nu faci primul pas, nu are rost să te uiți către finish.

Foarte des, chiar noi antrenorii, folosim cuvântul <<proiect>>. La noi proiectele țin cam o lună două și apoi începe un alt proiect. Pentru mine proiect înseamnă prescurtarea pentru o viziune de mare perspectivă și niște resurse pentru un drum lung. Așa e și societatea structurată, nu doar fotbalul, însă parcă la noi e cel mai elocvent. Trebuie aleși oamenii, însă după alegere nu trebuie să crezi că reușești din prima. E nevoie de puțin finisaj și asta ia timp, până apar confirmări. Așa ar trebui întreaga societate structurată”, a explicat antrenorul Universității Cluj.

Partida dintre “studenți” și Pandurii Târgu Jiu este programată miercuri, de la 17:00.

 

Comenteaza