Cozmin Guşă este noul preşedinte al Federaţiei Române de Judo

Cozmin Guşă este noul preşedinte al Federaţiei Române de Judo
Consultantul politic Cozmin Guşă a obţinut 121 de voturi din 143 posibile.

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Judo a susţinut o conferinţă de presă, imediat după alegeri. Cozmin Guşă a vorbit despre importanţa acestui sport în România şi despre obiectivele din fruntea forului.

"Acest vot, sigur pentru mine, este o victorie personală. Dar mai puţin contează asta. Acest vot înseamnă speranţă pentru oamenii din judo. Entuziasmul pe care îl arătaţi ne obligă pe toţi, mă obligă pe mine, ca această speranţă arătată să se materializeze.

Din momentul ăsta, indiferent care va fi echipa din Comitetul director, totul se va desfăşura cu autoritate maximă si cu responsabilitate pe măsură. Urmatoarea şedinţă o să o facem la Campionatele Naţionale de juniori la Drobeta Turnu Severin.

Oameni importanţi din România să vină lângă noi, televiziunile să fie interesate să mediatizeze acest spectacol sportiv. Un spectacol sportiv face audienţă pentru toată lumea. Când spui judo în România spui Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Daniel Natea, desigur, şi Andreea Chiţu", a afirmat Guşă.

Cozmin Guşă a avut o reacţie şi pentru prosport.ro: "E un rezultat care mă onorează şi care mă obligă pentru a repune judoul românesc pe firmamentul sportului mondial. Scopul meu e ca în cel mult un an Federaţia Română de Judo să fie cel mai bine organizat for sportiv din România şi cel mai bine finanţat din fonduri private".

Contracandidatul lui Cozmin Guşă la postul de preşedinte, Nicolae Trașcă, a primit doar 21 de voturi.

Președintele de onoare al Federației Române de Judo este Marius Vizer, cel care ocupă şi funcţia de Președinte al Federației Internaţionale de Judo.

Pentru cele 5 funcții de vicepreședinte au fost aleși Hamza Karimov (130 voturi), Florin Bercean (110), Alina Dumitru (109), Ioan Cosmescu (94) și Daniel Căprar (93).

Printre cei 4 membri ai Comitetului Director a fost aleasă și vicecampioana olimpică de la Londra, Corina Căprioriu (83 voturi).

Prin vot deschis, Adunarea Generală a validat propunerile lui Cozmin Gușă pentru președintele Colegiului antrenorilor (Emilian Rabolu), președintele Colegiului arbitrilor (Marius Jeberean), în timp ce Gheorghe Savu a fost menținut în funcția de secretar general.

Alegerile la Fedraţia Română de Judo s-au desfăşurat luni, de la ora 14.00, la sediul COSR (lângă Arcul de Triumf), în prezenţa a 150 de delegaţi ai cluburilor de judo din ţară. 

Cozmin Guşă, în vârstă de 46 de ani, a activat în politică din 2001. A fost pe rând secretar general al Partidului Social Democrat, membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat, director de campanie al lui Traian Băsescu şi deputat independent. În 2004, Cozmin Guşă a fost ales deputat în Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD. La nivel de studii, este absolvent al Facultăţii de Fizică din Cluj-Napoca şi a studiat management în mass-media în SUA, precum şi economie internaţională la Ecole Nationale d'Administration Paris.

În 3 şi 4 martie, la Cluj vor avea loc finalele Campionatului Naţional de Judo.

Comenteaza