Cristescu dezvăluie ingredientele care au adus titlul la Cluj: ”În sport riști și câștigi. Riscul nostru a fost Silvășan”

Cristescu dezvăluie ingredientele care au adus titlul la Cluj: ”În sport riști și câștigi. Riscul nostru a fost Silvășan”
Vicepreședintele lui U-BT Cluj, Mircea Cristescu, a dezvăluit, luni, la Realitatea FM Cluj, ingredientele care i-au făcut campioni pe elevii lui Mihai Silvășan.

Oficialul ardelenilor a spus că "în sport riști și câștigi", iar riscul pe care conducerea clubului și l-a asumat a fost instalarea lui Silvășan în funcția de antrenor principal. Tânărul tehnician a preluat banca "studenților" la finalul sezonului trecut, după plecarea lui Marcel Țenter.

Mihai Silvășan a întrecut orice așteptare, și a cucerit toate cele trei trofee puse la bătaie chiar la primul sezon ca principal: Cupa, Campionatul și Supercupa României.

"Eu încerc să le spun la toți că baschetul nu-i box, declarațiile înainte se fac la alte sporturi. Noi suntem cei care trebuie să gândim, să facem, după care să îndeplinim ambițiile de performanță pe care suporterii le au. Mă bucur că în acest an am reușit să-i răsplătim, poate într-un mod fantastic, pentru că în 6 ani de la ultimul titlu nu am reușit să luăm decât o Cupă.

În sport riști și câștigi. Riscul pe care conducerea noastră și l-a asumat a fost Silvă ca antrenor principal. A fost o lecție de viață, de-a lungul celor 15 ani am adus o mulțime de antrenori aici, titrați, mai puțin titrați, români, străini, și nimeni n-a mai reușit performanța asta.

Mihai e un dar divin, datorită faptului unic, datorită faptului că suntem singura echipă care a câștigat toate cele trei trofee. E foarte frumos pentru că acest dar a e venit acum, cu Silvă, care este singurul jucător care a activat în baschetul clujean și nu a plecat nici măcar o secundă de aici", a subliniat vicepreședintele clubului, Mircea Cristescu, la Realitatea FM Cluj.

"Cu siguranță, cel mai fericit moment (din acest sezon - n. red.) a fost finalul meciului 3 cu Steaua, pe care am reușit să-l câștigăm. A fost un an greu, în care de la prima ședință am știut ce vrem: câștigarea Campionatului, a Cupei și a Supercupei.

Din 46 meciuri câte am jucat în campionat și în cupă, am pierdut doar 6. Cred eu că e o performanță, am reușit să dominăm acest sezon în Liga Națională de baschet și nu cred că cineva poate să-și pună un semn de întrebare în privința reușitei noastre", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan.

Vineri, 26 mai, la București, U-BT a cucerit titlul cu numărul 5 după ce a câștigat și meciul 3 din finala cu Steaua, scor 75-61.

Comenteaza