Cristescu vorbeşte despre transferurile "U"-BT: "Profil mai ofensiv"

Cristescu vorbeşte despre transferurile
Echipa de baschet "U"-BT a transferat până acum cinci jucători şi este în negocieri avansate cu al şaselea, care a devenit campion al României chiar la Cluj.

"U"-BT este echipa în care mereu îţi pui speranţe, stând în picioare şi scandând "Unica iubire pentru noi eşti tu". Lotul se alcătuieşte frumos, cu americani şi ex-iugoslavi, jocul are momente când se leagă ideal, chimia dintre echipă şi sală este perfectă. Apoi vine play-off-ul şi apare la orizont, cel mai adesea, Asesoft-ul lui Ghiţă. Într-un singur an, 2011, clujenii au trecut de această baricadă. În 2015 nici nu s-a ajuns până la confruntarea cu trupa campioană; "U"-BT a fost eliminată de cea care avea să joace finala, BC Mureş. Ei bine, din ediţia de campionat care va începe în octombrie "sperietoarea" CSU Asesoft lipseşte. Drumul spre un nou titlu, al cincilea din istoria baschetului masculin clujean, ar trebui să fie astfel mai uşor. Dacă este aşa sau nu, care sunt speranţele echipei din "Polivalentă" şi cum merge campania de transferuri a explicat Mircea Cristescu, pentru ZIUA de CLUJ.

Despre obiectivul din campionatul viitor
"Încercăm acelaşi lucru pe care l-am încercat şi în trecut, dar nu prea ne-a ieşit. Vrem să fim în fruntea clasamentului, să jucăm într-o cupă europeană. Ne dorim, dacă se poate, finala, să luăm o medalie. Acesta va fi un campionat foarte disputat, în absenţa Ploieştiului. Toţi vor campionatul, toţi fac transferuri tari. Prin jucătorii pe care i-a adus, Steaua şi-a depus candidatura pentru titlu, se întăresc şi Timişoara, şi Mureşul".

Despre transferuri:
"Cred că transferurile noastre sunt foarte bune, pentru că am avut şi un buget un pic mai mare. Am adus un conducător de joc, Filip Adamovic, finalist în campionatul trecut, care a câştigat două campionate în trei ani, un pivot, Ivan Zigeranovic, care a câştigat campionatul în primăvară, cu Ploieştiul, un jucător din Bosnia pe care îl vom vedea la Campionatele Europene, Muhamed Pasalic, şi pe Roli Torok. De asemenea, îl avem pe Andrei Kalnicenko, din Moldova, pe care speram să îl folosim ca român, dar formalităţile de obţinere a cetăţeniei durează foarte mult. Noi suntem în contact de mai mult timp, el şi-a depus actele din ianuarie, dar mai durează. Şi Andrei este şuteur, aruncă bine de afară. Profilul echipei este mai ofensiv decât în alţi ani. Suntem în negocieri avansate cu Kyndall Dykes, vrem să îl aducem acasă. Nu cred că mai transferăm alţi străini, pentru că avem voie doar cu şase pe foaie şi nu mergem în cupele europene, şi nici alţi români, pentru că vrem să le dăm o şansă tinerilor crescuţi de noi".


Transferurile echipei "U"-BT în această vară:

Filip Adamovic (Bosnia) - 1,85 metri, fundaş (poziţia 1)
Muhamed Pasalic (Bosnia) - 1,92 metri, fundaş (2)
Andrei Kalnicenko (Moldova) - 2,01 metri, extremă (3)
Roland Torok (România) - 2,03 metri, pivot (4)
Ivan Zigeranovic (Serbia) - 2,08 metri, pivot (5)

Din lotul de anul trecut au rămas Cătălin Baciu şi Tudor Jucan, iar Darius Hargrove a acceptat să semneze un nou contract. De asemenea, în lot sunt cuprinşi şi mai mulţi tineri: Nandor Kuti, Tudor Gheorghe şi Bogdan Pogăcean.

 

 

 

Etichete
Comenteaza