Cristi Balaj, discurs optimist după eșecul de la Roma: "Simţim că putem să obţinem o calificare"

Cristi Balaj, discurs optimist după eșecul de la Roma: "Simţim că putem să obţinem o calificare"

Președintele formației din Gruia crede în continuare în șansele campioanei României de a continua în Conference League.

CFR Cluj a fost învinsă de Lazio cu 1-0, la capătul unui meci dominat de italieni, deși "feroviarii" au avut superioritatea numerică timp de trei sferturi din joc. Campioana a părut o echipă incapabilă să pună probleme defensivei adverse, însă Cristi Balaj e încă încrezător într-o posibilă calificare.

"Sunt supărat, că acel gol putea să fie foarte uşor evitat, dar sunt bucuros, pentru că am reuşit în mare să blocăm echipa Lazio şi am reuşit oarecum să creăm panică în anumite situaţii.

Până la urmă, suntem obligaţi să câştigăm, sper din tot sufletul să avem suporterii cu noi, au demonstrat că atunci când sunt în tribune, putem să obţinem rezultate bune, indiferent că vorbim de câştigarea campionatului sau calificarea în cupele europene.

Vorbim de o echipă din Italia care se luptă pentru a se califica în grupele Champions League, o echipă care ştie să gestioneze asemenea momente, iar jucătorii despre care se vorbeşte mult, care au un preţ foarte ridicat, au asemenea execuţii de execpţie, care fac diferenţa.

Nu suntem Real Madrid, suntem o echipă echilibrată, nu avem fluctuaţii în joc, avem o oarecare constanţa, încercăm să împingem adversarul cât mai aproape de poarta adversă, să obţinem prin anumite situaţii de joc sau faze fixe şanse.

Asta nu înseamnă că meciul viitor nu vom avea mai multe ocazii de poartă, să marcăm. Suntem o echipă într-o oarecare construcţie, mai ales în plan ofensiv, avem jucători tineri, Birligea, Petrila, care a intrat foarte bine, 21 de ani, Yeboah, 19 ani, Krasniqi, 23 de ani.

Am încercat să schimbăm anumite lucruri în plan ofensiv, să creăm o echipă mai tânără, să scădem media de vârstă, având jucători noi, e nevoie de timp să legi o echipă.

Nu aş zice că suntem într o criză, aceeaşi jucători au bătut FCSB la Bucureşti, Craiova acasă. Nu suntem impacientaţi, dar asta nu înseamnă că nu suntem preocupaţi. Simţim că putem să obţinem o calificare, chiar dacă jucăm împotriva celor de la Lazio. A fost benefică intrarea lui Hoban, dar Petrescu poate să vă spună de deciziile tehnico-tactice", a spus Balaj la Orange Sport.

Comenteaza