Cristi Dulca, cu gândul la viitor, înaintea noului sezon: “Nu am venit pentru bani, ci am venit să construim ceva la acest club”

Cristi Dulca, cu gândul la viitor, înaintea noului sezon: “Nu am venit pentru bani, ci am venit să construim ceva la acest club”
| Foto: fcuniversitateacluj.ro

Universitatea Cluj are același obiectiv ca și în sezonul trecut, promovarea în prima ligă, dar noua stagiune se anunță una și ma dificilă decât precedenta.

După un sezon complicat, în care promovarea a fost ratată în ultimele jocuri, clubul clujean pornește din nou la drum, cu același obiectiv. Cu mai multe schimbări la nivelul băncii tehnice, dar și la nivelul lotului, “studenții” atacă promovarea din nou. Univeristatea Cluj a schimbat strategia și s-a axat pe aducerea de jucători portughezi, care ar putea aduce un plus de experiență și valoare lotului.

Cristi Dulca a vorbit despre bătăliile din vârful clasamentului. “Va fi o luptă grea, sunt echipele care au căzut din prima ligă, apoi e Rapid, FC Argeș, UTA, toată lumea vrea să câștige. Și pot apărea și surprize cum a fost Clinceniul în sezonul trecut. Faptul că terenul este suspendat este un handicap, ne doream suporterii alături de noi. Campionatul trecut a fost unul dintre cele mai bune în Liga a 2-a. Anul acesta echipele s-au întărit, a apărut și Rapidul și cu siguranță va fi un campionat mai greu decât precedentul. Clujul este un oraș cu suporteri, trebuie să promovăm în acest an, locul Universității este în Liga 1”, a spus antrenorul.

Tehnicianul a dezvăluit și ceea ce își dorește de la elevii săi în sezonul ce stă să înceapă. “Noi am vrut să ducem și jucători din România, însă pretențiile au fost foarte mari. S-au cerut foarte mulți bani la semnarea contractelor, iar noi avem nevoie de jucători care să îndeplinească obiectivul și acceptă concurența. Va fi un an dificil, cu siguranță ne vom confrunta și cu probleme. Noi trebuie să muncim, să fim modești și să câștigăm fiecare meci. Jucătorii trebuie să învețe să fie modești, să muncească și să aibă atitudine în teren.

Presiunea va fi din partea mea, să joace, să câștige meciurile. Din punctul meu de vedere avem jucători de valoare pe toate posturile și ei trebuie să înțeleagă că antrenându-se și jucând bine vor obține rezultate. A fost un an greu și, cum am mai zis, aș fi preferat să nu fiu eu aici, dar această echipă să fie în Liga 1. Nu am venit pentru bani, ci am venit să construim ceva la acest club”, a declarat fostul internațional.

Dulca a discutat și despre tactic ape care o va aborda formația sa. “Noi trebuie să avem rezultate mai bune decât în sezonul trecut. Rezultatele le vom obține cu muncă, modestie. Eu aș vrea să fim o echipă care tace și muncește. Obiectivul meu personal și al jucătorilor este acela de a câștiga fiecare meci, indiferent cum. Vom folosi două sisteme de joc, 4-2-3-1 și 4-3-3. Universitatea Cluj trebuie să atace, să pună presiune pe adversar”, a precizat tehnicianul.

Antrenorul “Șepcilor roșii” a oferit detalii și despre situația “veteranilor” Abrudan și Giurgiu. “Am avut discuții cu ei, le-am propus să fie alături de noi în acest proiect. Ei vor da un răspuns în următoarele zile. Ne-am dori să își facă retragerea la meciul cu PAOK. Să nu uităm că Abrudan, Giurgiu, Goga, Florescu, Cordoș au venit la “U” în niște momente grele. Ei sunt jucători care au făcut istorie și au jucat cu sufletul pentru club”, a spus Cristi Dulca.

Comenteaza