Cristi Dulca, mulțumit de noile achiziții ale Universității Cluj: “Sunt jucători valoroși, cu tehnică individuală bună”

Cristi Dulca, mulțumit de noile achiziții ale Universității Cluj: “Sunt jucători valoroși, cu tehnică individuală bună”
Antrenament U Cluj
Antrenament U Cluj
Antrenament U Cluj
Antrenament U Cluj
Antrenament U Cluj

Antrenorul mai așteaptă și alte întâriri și speră ca noii fotbaliști ai “Șepcilor roșii” să ajungă cât mai repede la un nivel fizic ridicat.

După un sezon în a ratat promovarea "la mustaţă", învinsă la baraj de Hermannstadt, FC Universitatea Cluj a schimbat politica de transferuri. Cu un staff nou, formația clujeană și-a îndreptat atenția către jucători din Portugalia. Primele două nume, Hugo Firmino și Inacio Miguel, au fost deja confirmate, iar în zilele următoare “studenții” urmează să anunțe acorduri și cu alți fotbaliști lusitani.

José Pedro Gonçalves da Costa (portar, 25 de ani, ultima dată la Penafiel în liga 2 din Portugalia), Ricardo "Rafa" Miranda (atacant portughez, 23 de ani, ultima dată la Farul Constanța) şi Pedro Mendes (mijlocaş ofensiv cu cetăţenie portugheză şi angoleză, 25 de ani, ultima dată la Gaz Metan Mediaș) se antrenează deja la Cluj şi ar putea semna în curând contracte cu "Șepcile roșii". 

După ședința de pregătire susținută astăzi în Parcul “Iuliu Hațieganu”, Cristi Dulca a vorbit despre cât de importantă este acomodarea cât mai rapidă a noilor jucători. “E o perioadă destul de grea, în care urmărim factorul fizic. Au venit destul de mulți jucători noi și îmi doresc să facem o pregătire foarte bună. Omogenizarea contează foarte mult, e important ca jucătorii să se cunoască între ei și să se obișnuiască cu metodele de lucru pe care le implementăm”, a spus tehnicianul.

Antrenorul a s-a declarat mulțumit de noii jucători pe care îi are la dispoziției. “Deocamdată nu îmi pot da cu părerea, dar sunt jucători care au evoluat în Portugalia, jucători valoroși, cu tehnică individuală bună. Nu sunt 100% pregătiți însă sperăm să se ajungă la un nivel foarte bun. Nu prea mai avem timp să luăm jucători în probe, încercăm să aducem jucători care să rămână la echipă”, a precizat Dulca.

“Studenții” vor afla în zilele următoare unde vor face catonamentul de vară. “Dorim să plecăm într-un cantonament în străinătate, cel târziu mâine vom avea stabilită o locație”, a completat antrenorul Universității Cluj.

"U" a bifat cinci mutări în această vară: i-a legitimat pe portughezii José Pedro Gonçalves da Costa (portar, 25 de ani, ultima dată la Penafiel în liga 2 din Portugalia), Hugo Firmino (mijlocaș, 30 de ani, vine din liga secundă portugheză, de la Cova Piedade) și Inacio Miguel (fundaș central, 23 ani, de la Braga 2), l-a repatriat pe Alex Pop (19 ani, mijlocaș născut la Buenos Aires, în Argentina, crescut de "U", a jucat la Viitorul în ultimele trei sezoane), Victor Dican (mijlocaș, 19 ani, adus de la Metalurgistul Cugir). În plus, l-au convins pe Cosmin Dur-Bozoancă, cel mai bun tânăr jucător din sezonul trecut, să mai rămână un an la Cluj (aparține de Viitorul Constanța).

Comenteaza