CS U Craiova a câştigat Cupa României, primul trofeu după 25 de ani

CS U Craiova a câştigat Cupa României, primul trofeu după 25 de ani
| Foto: Arhiva

CS U Craiova a cucerit primul trofeu după o pauză de 25 de ani! Gustavo şi Mitriţă au marcat golurile finalei de pe Arena Naţională. Oltenii şi-au asigurat prezenţa în turul III preliminar al Ligii Europa.

CS U Craiova a reuşit să câştige primul trofeu după o aşteptare de 25 de ani. Hermannstadt a început meciul mai bine, dar diferenţa valorică s-a simţit la finalizare. În timp ce sibienii au ajuns în preajma porţii şi n-au reuşit să-i pună probleme lui Mitrovic, Gustavo a deschis scorul în minutul 30 la prima execuţie periculoasă a oltenilor.

Debutul reprizei secunde a fost ideal pentru Craiova, Mitriţă reuşind să înscrie pentru 2-0. Băluţă a profitat de o eroare a lui Dâlbea la mijlocul terenului, a scăpat singur cu Căbuz şi apoi i-a pasat lui Mitriţă care a îndeplinit o simplă formalitate. Finalul a fost unul liniştit pentru olteni, care au aşteptat cu nerăbdare fluierul de final al centralului Marcel Bîrsan.

În urma acestui succes, Craiova şi-a asigurat prezenţa în turul III preliminar al Ligii Europa, în timp ce vicecampioana FCSB va intra în turul II.



 
LPF a decis anul trecut să aprobe solicitarea CS U Craiova, înfiinţată în 2013, de a i se recunoaşte rezultatele obţinute de Universitatea Craiova din 1948 şi până în anul 1991, astfel că duminică seară, oltenii vor lupta pentru a cuceri a şaptea cupă din istorie. De partea cealaltă, AFC Hermannstadt a devenit prima echipă din eşalonul inferior care ajunge în finală, după o pauză de 36 de ani (în 1982, FC Baia Mare era învinsă de Dinamo cu 3-2), şi poate obţine trofeul în premieră.

Comenteaza