CS U Craiova – CFR Cluj. Cele mai importante cifre ale derby-ului din Bănie

CS U Craiova – CFR Cluj. Cele mai importante cifre ale derby-ului din Bănie
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Cele două contracandidate la titlu joacă sâmbătă, la Craiova, un meci ce poate fi decisiv în cursa pentru titlu în Liga 1.

Clujenii se deplasează în Oltenia nu cu un palmares impresionant pe teren străin, în acest sezon. “Feroviarii” au câștigat opt partide și au pierdut doar trei, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate. De asemenea, CFR a marcat cel puțin o data în 12 partide în deplasare și nu a primit gol în șapte întâlniri.

Echipa craioveană are o serie de nouă meciuri fără înfrângere, cinci victorii și patru rezultate de egalitate. Cele două formații s-au mai întâlnit de 12 ori în prima ligă, iar oltenii conduc în statistică cu cinci victorii, în timp ce clujenii au patru succese, iar trei dueluri s-a încheiat la egalitate.

În sezonul regulat, CFR a câștigat în Gruia cu 2-1 (goluri Culio, Balde/Gustavo), iar cei de la CS U Craiova s-au impus pe teren propriu cu același scor (goluri Băluță, MItriță/Urko Vera). Cel mai bun marcator al oltenilor este Gustavo, cu 11 reușite, iar golgheterul “feroviarilor” este Juan Emmanuel Culio cu 8 goluri.

Lotul pregătit de Dan Petrescu este mai experimentat și are o medie de vârstă de 26 de ani și 7 luni, în timp ce lotul craiovenilor are o medie de vârstă de 25 de ani și 3 luni.

Partida dintre CFR și CS U Craiova se va disputa sâmbătă, 31 martie, de la ora 20:45.

Comenteaza