Csikszereda – “U” Cluj. “Studenții” se duelează cu cea mai slabă dintre nou-promovate

Csikszereda – “U” Cluj. “Studenții” se duelează cu cea mai slabă dintre nou-promovate
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

După victoria din Cupă împotriva celor de la FC U Craiova, “Șepcile roșii” revin la lupta din campionat, unde vor evolua împotriva unei formații care a avut un start de sezon asemănător cu cel al clujenilor.

Trupa lui Adrian Falub va avea parte la finalul săptămânii de o nouă deplasare. După victoria de la Craiova, “studenții” au plecat direct înspre MIrcurea Ciuc, unde vor întâlni formația locală. Deși cele 120 de minute jucate marți în Cupă și-au pus amprenta asupra fotbaliștilor clujeni, antrenorul Universității ar putea fi nevoit să foloseacă majoritatea jucătorilor de au evoluat în Oltenia.

Adversarii “Șepcilor roșii” au un start de sezon asemănător cu cel al echipei clujene, cu doar două victorii obținute în primele șapte runde. La fel ca și “U” Cluj, care mai are de jucat o partidă, împotriva celor de la UTA și formația din Miercurea Ciuc trebuie să dispute o restanță cu Petrolul. În ultimele cinci meciuri, palmaresul nou-promovatei însumează o victorie, două remize și două înfrângeri.

Singurele succese obținute de trupa lui Valentin Suciu sunt împotriva celor de Metaloglobus și Sportul Snagov. Fără să aibă nume prea importante la nivelul primelor două ligi, Csikszereda se bazează pe omogenitate și forța echipei. Jucătorii echipei din Miercurea Ciuc au suferit un eșec la mijlocul săptămânii, fiind eliminați din Cupa României de formația de Liga a 3-a, Metalul Buzău.

De cealaltă parte, Universitatea Cluj se confruntă cu oboseala și cu problemele de lot. Adrian Falub nu se va putea baza pe mai mulți jucători, printre care Goga și Kay, în timp ce golgheterul Gavra e în continuare accidentat. Cu toate acestea, clujenii au nevoie de puncte pentru a părăsi definitiv cea de-a doua jumătate a clasamentului eșalonului secund.

Antrenorul “Șepcilor roșii” a prefațat partida cu Csikszereda. “Venim după două victorii consecutive, cu Petrolul Ploiești în campionat și cu Universitatea Craiova în Cupa României, o echipă bună, care, după părerea mea, nu merită să fie în Liga a 3-a. Va fi al treilea meci pe care îl vom juca într-o săptămână, așa că nu ne va fi deloc ușor la Miercurea Ciuc, dar, în situația în care suntem noi, o victorie cu Csikszereda ne-ar ajuta foarte mult.

Din câte știu, terenul de acolo se prezintă în condiții bune. Din păcate, avem câțiva jucători indisponibili pentru această partidă. Kay resimte anumite dureri și are deja trei cartonașe galbene, Gavra e nerefăcut, iar Goga e în continuare accidentat, nici nu a făcut deplasarea.

În plus, în perioada următoare Telcean și Crăciun vor fi la loturile naționale, așa că vor urma câteva meciuri în care, practic, vom evolua fără fundași centrali. Probabil că lumea nu a înțeles când am subliniat acest detaliu, dar, iată, avem probleme serioase de lot. Ne va fi extrem de dificil, însă ne dorim cu toții să continuăm să strângem puncte”, a declarat Adrian Falub înaintea partidei.

Jocul dintre Universitatea Cluj și Csikszereda se va disputa astăzi, de la ora 18:00.

Comenteaza