CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca 69-72. Clujenii câștigă dramatic pe terenul campioanei

CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca 69-72. Clujenii câștigă dramatic pe terenul campioanei
| Foto: foto csmoradea.ro

“Studenții” s-au impus îmotriva deținătoarei titlului din Liga Națională, în reeditarea Supercupei României.

Jocul din derby-ul campionatului a fost unul echilibrat. Cele două formații au mers cap la cap pentru cea mai mare parte a primului sfert. Totuși, în ultimele secunde, U-BT a preluat conducerea, iar după 10 minute, scorul era 16-14.

În sfertul secund, clujenii au intrat cu mai multă intensitate și i-au surprins pe adversari. După cinci minute de joc, “studenții” aveau un avantaj de 12 puncte. În ultima parte a sfertului, campioana a revenit în joc, iar scorul pauzei era 38-31 pentru U-BT.

La revenirea de la cabine, gazdele au continuat revenirea și s-au apropiat la o singură posesie de echipa lui Mihai Silvășan. Apoi, jocul s-a echilibrat, fără ca Unviersitatea să cedeze conducerea pe tabelă. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 51-49 pentru câștigătoarea Cupei României.

În ultima parte a jocului, echilibrul dintre cele două formații a fost și mai evident. Formațiile s-au succedat la conducerea jocului, iar diferența dintre cele două nu a fost mai mare de două posesii. Clujenii au avut nervii mai tari în ultimele secunde și s-au impus cu 72-69.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (19 puncte, 4 recuperări), Washburn (16 puncte, 8 recuperări) și Kuti (12 puncte, 3 recuperări).  

Următorul meci pentru U-BT va fi un nou derby, împotriva lui CSU Sibiu, în Sala Sporturilor “Transilvania”.

Comenteaza