Cu cine ar putea pica U-BT în preliminariile Champions League

Cu cine ar putea pica U-BT în preliminariile Champions League
Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a aflat, marți, cu cine ar putea juca în turul 2 preliminar din Champions League.

"Studenții" vor da piept cu învingătoarea dintre Bosna Sarajevo (Bosnia) și Ludwigsburg (Germania). Meciul dintre cele două va avea loc în zilele de 19 și 21 septembrie, anunță u-bt.ro. La tragerea la sorți de marți, delegația clujenilor a fost reprezentată de vicepreședintele Mircea Cristescu și antrenorul Mihai Silvășan.

Dubla din turul doi dintre U-BT și Bosna Sarajevo / Ludwigsburg va avea loc în 24 septembrie (în deplasare) și în 26 septembrie pe teren propriu.

În cazul în care ardelenii se califică, vor juca în turul al treilea împotriva celor de la Basic-Fit Brussels (Belgia), în 29 septembrie pe teren propriu, iar returul în 2 octombrie, în deplasare.

Dacă vor pierde calificarea în oricare dintre cele două tururi preliminare, elevii lui Mihai Silvășan își vor continua aventura europeană în FIBA Europe Cup.

Cine sunt Ludwigsburg și Bosna Sarajevo

MHP Riesen Ludwigsburg, surpriza ediției inaugurale a BCL

MHP Riesen Ludwigsburg (Germania) s-a clasat pe locul 8 în sezonul trecut, înainte de play-off-ul Bundesligii, iar în primul tur a fost învinsă de Ratiopharm Ulm cu 3-2. Sezonul trecut au evoluat de asemenea în Basketball Champions League (BCL), ajungând până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Banvit, finalista ediției trecute a BCL.

În sezonul trecut, lotul nemților a cuprins șapte americani și tot atâția autohtoni.

MHP Riesen Ludwigsburg joacă în culorile galben-negru, iar meciurile de pe teren propriu sunt disputate în Arena Ludwigsburg, cu o capacitate de 5.325 de locuri.

Clubul a fost înființat în 1960, iar în 2008 a jucat singura dată cu un trofeu pe masă, respectiv Cupa Germaniei, însă a pierdut. Are mai multe participări europene la activ, respectiv cinci sezoane în Cupa Korac, un sezon în ULEB, unul în EuroCup și unul în Basketball Champions League.

Bosna Sarajevo, o forță a baschetului yugoslav

KK Bosna- Royal Sarajevo este vicecampioana Bosnei în sezonul trecut, fiind învinsă în finală de Igokea în meciul decisiv. La echipa bosniacă a jucat sezonul trecut Goran Ikonic, jucător care a evoluat în trecut la Steaua.

Echipa bosniacă joacă în două arene - Dvorana Mirza Delibasic (6.500 de locuri) sau Olympic Hall Zetra (12.000 de locuri).

Culorile echipei sunt vișiniu - alb - galben, iar palmaresul este unul foarte bogat, la loc de cinste fiind câștigarea Euroligii în 1979 (FIBA European Champions Cup). Alte trofee sunt: trei titluri ale Yugoslaviei, 2 Cupe ale Yugoslaviei, de 4 ori campioană a Bosniei și de 3 ori câștigătoare a Cupei Bosniei

Comenteaza