Cu cine se luptă româncele pentru o prezență istorică în finala Fed Cup. Prezentarea echipei Franței

Cu cine se luptă româncele pentru o prezență istorică în finala Fed Cup. Prezentarea echipei Franței
| Foto: fedcup.com

După o victorie entuziasmantă împotriva deținătoarei trofeului, România se pregătește de un duel de foc pe terenul Franței, echipă ce a cucerit de două ori trofeul și a jucat alte trei finale în ultimii 22 de ani.

La finalul săptămânii, echipa de Fed Cup a României a obținut o victorie incredibilă în fața Cehiei, echipă ce a câștigat șase din ultimele opt ediții. După retragerea Soranei Cârstea, căpitanul nejucător Florin Segărceanu se va baza pe nucleul format din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan. Româncele vor avea o nouă misiune dificilă în semifinale, unde vor întâlni Franța, care a trecut în sferturi de Belgia.

Cea mai importană jucătoare din actuala echipă a Franței este Caroline Garcia (19 WTA). Cea mai bună performanță din cariera franțuzoaicei este victoria din proba de dublu de la Roland Garros, din 2016. La simplu, a ajuns până în sferturile de finală ale aceleiași competiții, în 2017. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială este locul al patrulea, în septembrie 2018.

Alize Cornet (51 WTA), 29 de ani, este profesionistă din 2006 și a cucerit nouă trofee în carieră. Cea mai bună performanță individuală într-un turneu de Grand Slam este turul al treilea la US Open, în patru rânduri. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 11, în februarie 2009.

Cea mai experimentată jucătoare este Pauline Parmentier (55 WTA), de 19 ani sportivă profesionistă. Totuși, ea nu are rezultate notabile și nici clasări remarcabile în ierarhia mondială. A ajuns de trei ori în turul doi la Australian Open, respectiv Wimbledon, iar cea mai bună clasare este locul 40, în iulie 2008.

Chiar dacă nu a evoluat împotriva Belgiei, Kristina Mladenovic (3 WTA dublu) este una dintre cele mai importante jucătoare din Franța. Sportiva de 25 de ani este o specialistă a probei de dublu, multiplă câștigătoare de Grand Slam. S-a impus la dublu la Roland Garros (2016), Australian Open (2018) și Turneul Campioanelor (2018). La simplu, cea mai bună clasare a sa este locul 10 WTA, în octombrie 2017, în timp ce la dublu a ocupat treapta a doua a ierarhiei mondiale, în octombrie 2016.

Cea mai tânără componentă a reprezentative Franței este Fiona Ferro (103 WTA). Jucătoarea de 21 de ani a făcut pereche în proba de dublu cu Parmentier în singura înfrângere a Franței cu Belgia. Ferro nu a înregistrat până acum performanțe notabile, cel mai bun rezultat fiind turul doi la Roland Garros, în 2018. Ea a avut cea mai bună clasare din carieră la începtul acestui an, când a ocupat poziția 98 WTA.

Franța este dublă câștigătoare a Fed Cup, în 1997 și în 2003, și echipa cu cele mai multe prezențe în Grupa Mondială, 51. În ultimii ani, franțuzoaicele au jucat alte trei finale, în 2004, 2005 și 2016.

Comenteaza