Cu cine se luptă “U” Cluj pentru Liga 1. Finală pentru baraj între Dunărea Călărași și Hermannstadt

Cu cine se luptă “U” Cluj pentru Liga 1. Finală pentru baraj între Dunărea Călărași și Hermannstadt
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” au nevoie de victorie în ultima etapă din eșalonul secund pentru a fi siguri de locul de baraj, unde vor întâlni una dintre cele două formații care au meci direct în ultima rundă a play-out-ului.

După un sezon în care obiectivul a fost parțial ratat, echipa clujeană se luptă pentru unica speranță de a mai ajunge în Liga 1. Elevii lui Bogdan Lobonț au nevoie de trei puncte în jocul cu Pandurii Târgu-Jiu, de pe propriul teren, pentru a fi siguri de prezența la baraj.

Deși în cele trei ediții de campionat în care s-a disputat barajul niciuna din echipele din eșalonul secund nu a reușit promovarea, “studenții” sunt încrezători în șansele lor. Adversara de la baraj va fi una dintre cele două formații care au promovat în Liga 1 la începutul sezonului, Dunărea Călărași și Hermannstadt.

Clasată în acest moment pe locul 12 în campionat, formația de la malul Dunării este favorită la locul de baraj. După un sezon complicat, în care echipa pregătită de Dan Alexa a câștigat doar șapte partide din cele 39 disputate, călărășenii mai au de jucat o finală, la Sibiu.

Cu doar 23 de goluri marcate, Dunărea are cel mai slab atac din întreagă Ligă 1. În lotul formației din Călărași se află jucători importanți în Liga 1 în anii precedenți, precum Srgian Luchin, Alexandru Bourceanu sau Gabriel Iancu.

Cu un punct în minus față de rivala de la Dunăre, Hermannstadt speră să profite de avantajul terenului propriu în ultima etapă și să ajungă pe locul de baraj. Un eventual duel cu Universitatea Cluj ar fi cu atât mai pasionant cu cât pe banca sibienilor stă Vasile Miriuță, fost antrenor la CFR Cluj, iar din conducerea formației fac parte Răzvan Zamfir și Iuliu Mureșan, care au scris istorie alături de formația “feroviară”.

Formația din Sibiu a avut parte de un play-out dezastruos, în care a obținut doar o victorie, dar revenirea pe propriul teren poate reprezenta un avantaj serios pentru Hermannstadt.

De trei ani, de când se joacă barajul între locul trei din Liga 2 și locul 12 din Liga 1, nicio echipă din eșalonul secund nu a reușit să obțină astfel promovarea. UTA a pierdut de două ori, cu FC Voluntari și cu ACS Poli Timișoara, iar în sezonul trecut, Chindia Târgoviște a fost învinsă de FC Voluntari.

loading...
Comenteaza