Cu trei juniori de la „U” Cluj, Naționala României U16 s-a calificat la semifinalele "Mini-Mondial-ului" din Franța

Cu trei juniori de la „U” Cluj, Naționala României U16 s-a calificat la semifinalele "Mini-Mondial-ului" din Franța
| Foto: Facebook / Echipa națională de fotbal a României

Naționala de Fotbal U16 s-a calificat la semifinalele Turneului Montaigu din Franța. În lotul național joacă trei tineri sportivi ai Universității Cluj.

Mario Tout, Alin Techereș și Vlad Lambru sunt cei trei „U” -iști care au fost selecționați pentru Naționala U16 a României.

Turneul Montaigu, supranumit și “Mini-Mondial”, este o competiție de juniori organizată în Franța și care se dispută în fiecare an, din 1973.

Naționala României U16 a debutat la acest turneu internațional din Franța cu un rezultat de egalitate, 1-1 cu selecționata din Coasta de Fildeș. Au urmat două victorii pentru elevii lui Nicolae Roșca, 2-0 cu Maroc și 1-0 cu Mexic. Cu șapte puncte,  juniorii tricolori au câștigat Grupa D și s-au calificat în semifinale, unde vor întâlni Anglia.

Cei trei sportivi clujeni au fost titulari în ultimul joc din faza grupelor.  De asemenea, Vlad Lambru a dat un gol în prima repriză a meciului România U16 – Chile U16, care a avut loc în data de 21 februarie 2023.

PROGRAMUL MECIURILOR

  • Duminică, 2 aprilie, ora 19:00, ROMÂNIA U16 – Coasta de Fildeș U16 1-1
  • Marți, 4 aprilie, ora 20:00, Maroc U16 – ROMÂNIA U16 0-2
  • Joi, 6 aprilie, ora 20:00, Mexic U16 – ROMÂNIA U16 0-1
  • Sâmbătă, 8 aprilie, ora 18:30, ROMÂNIA U16 – Anglia U16
  • Luni, 10 aprilie, ora TBD, ROMÂNIA U16 – TBD

În lotul convocat de Nicolae Roșca pentru Turneul Montaigu, Alin Techereș joacă pe post de fundaș, iar Vlad Lambru și Mario Tout ca mijlocași.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza