Cum a ajuns clujeanul Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, unul dintre cluburile de top ale Europei

Cum a ajuns clujeanul Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, unul dintre cluburile de top ale Europei
| Foto: facebook.com/FCRapid1923oficial

Portarul în vârstă de 26 de ani este originar din Cluj-Napoca și a avut parte de o ascensiune incredibilă în ultmii ani, care a culminat cu un transfer neașteptat.

Trecut pe la juniorii celor de la CFR Cluj, Horațiu Moldovan nu a primit vreo șansă din partea "feroviarilor" și după mai multe experiențe nereușite în Liga a 2-a a ajuns la Rapid, unde s-a remarcat.

Fostul portar Mihai Nădăban este unul dintre oamenii care au contribuit din plin la ascensiunea celui care a devenit titularul echipei naționale și a apus povestea goalkeeper-ului ce va juca pentru Atletico Madrid.

"Pasiunea pentru fotbal este imensă. Și el și fratele lui erau mici, nu ajungeau la bară. Ne și veseleam pe treaba asta, îi ziceam: 'o să te faci instalator ca taică-tu, dacă nu mai crești'.

Rîdea și el și zicea, 'stai, să vezi, că într-o zi o să ajung unde trebuie'. Și uite că s-a întâmplat. Eu mă bucur foarte mult pentru el, deoarece știum cum a trăit el aceste frustrări legate de înălțime.

El a avut noroc să crească mai mult și pot spune acum că e cel mai antrenabil portar cu care am lucrat eu. Asta este cea mai mare calitate a lui. Este inteligent, își controlează foarte bine emoțiile și e foarte antrenabil.

Am lucrat prima dată cu el în 2012. Era un copil, aveam foarte mulți portari cu care lucram, dar el mi-a atras atenția prin atitudinea și seriozitatea de la antrenamente", a spus fostul său antrenor pentru Digisport

Comenteaza