Cum a ajuns Cosmin Vâtcă de la “U” Cluj în Liga a 3-a: “Își dorea să apere”

Cum a ajuns Cosmin Vâtcă de la “U” Cluj în Liga a 3-a: “Își dorea să apere”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Fostul goalkeeper al “Șepcilor roșii” evoluează pentru revelația din cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc.

Deși a evoluat de trei ori în actualul sezon al Ligii a 2-a, Cosmin Vâtcă a preferat să facă un pas înapoi după rezilierea contractului cu Universitatea Cluj și evoluează în prezent pentru Viitorul Șelimbăr. Antrenorul formației sibiene, Florin Maxim, a povestit cum l-a convins pe portar să joace în Liga a 3-a.

”Vâtcă s-a stabilit la Mediaș. M-am întâlnit cu el la Mogoșoaia, când era la U Cluj, la un amical Voluntari II - U Cluj. Eu l-am antrenat pe Vâtcă la Voluntari, când am fost secundul domnului Bergodi.

Am avut o relație bună cu el și i-am zis în glumă: <<Nu vrei să vii la noi? Uite că tragem la promovare>>. Iar el a zis: <<Ba da, vin!>>. Ne-am întâlnit întâmplător și a ieșit chestia asta. El își dorea să apere. Dacă îl vezi cum se pregătește, la vârsta lui, e ceva remarcabil. E stabilit la Mediaș și face naveta în fiecare zi pentru antrenament”, a spus Florin Maxim pentru Digisport.

În vârstă de 38 de ani, Cosmin Vâtcă a strâns 166 de prezențe în prima ligă și a cucerit trei titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a României, toate alături de CFR Cluj.

Comenteaza