Cum a fost adus Jorge Costa la CFR

Cum a fost adus Jorge Costa la CFR
Jorge Costa a semnat cu echipa clujeană după ce “feroviarii” au mai negociat cu alţi doi portughezi, Paulo Sergio şi Carlos Brito.

Înainte de a se înţelege cu Jorge Costa, "feroviarii" au mai purtat discuţii cu fostul antrenor al echipei Sporting Lisabona, Paulo Sergio, şi cu actualul tehnician al celor de la Rio Ave, Carlos Brito. Conducerea echipei clujene a primit referinţe foarte bune de la fosta echipă a lui Costa, FC Porto. Lusitanul este lăudat şi de doi foşti "feroviari" de naţionalitate portugheză, Ricardo Dani şi Andre Leao.

Jorge Costa va fi prezentat oficial în funcţia de antrenor al "feroviarilor" duminică şi va avea ca obiectiv eventul în sezonul viitor. Preşedintele Iuliu Mureşan a explicat ieri cum s-a ajuns la această soluţie pentru postul de antrenor. Acesta a recunoscut că recomandarea celor de la FC Porto, club la care Costa a cunoscut gloria ca fotbalist, a cântărit mult în luarea deciziei. "Am avut patru nume de antrenori pe listă, în final au rămas doi, Paulo Sergio (ultima dată la Sporting Lisabona - n. red.) şi Jorge Costa. Pe listă a mai fost şi tehnicianul lui Rio Ave, Carlos Brito. L-am ales pe Costa şi la recomandarea prietenilor de la FC Porto. Ca stil de joc este foarte ofensiv, chiar dacă a fost un fundaş de fier. Prin venirea lui ne vom întări şi mai mult relaţiile cu FC Porto", a afirmat Iuliu Mureşan, la Sport.ro.

Oficialul "feroviar" susţine că noul tehnician nu a venit pe o sumă foarte mare şi nu este nicidecum cel mai scump antrenor care a pregătit CFR-ul. "Am semnat pe doi ani cu el. Sper să aibă o legătură bună cu jucătorii. Mi-a zis să îi facem contract cum vrem noi, că el are încredere în propriile forţe. Nu l-au interesat clauzele şi nici salariul. Nu este cel mai scump tehnician pe care l-am avut până acum, el este interesat să muncească", a mai spus Mureşan.

Costa nu este o necunoscută nici pentru doi foşti portughezi care au îmbrăcat tricoul "feroviarilor". Mijlocaşul Andre Leao, acum la Pacos de Ferreira, s-a intersectat cu el pentru puţin timp în 2005. Atunci, Costa era în ultima perioadă de contract cu Porto, înainte de a pleca la Standard Ličge, în timp ce Leao juca pentru echipa a doua a "dragonilor". "Am făcut câteva antrenamente cu el la Porto. Ca jucător, era un fundaş central foarte bun, căpitan la Porto şi om de bază la naţională. Ca antrenor, toată lumea spune lucruri bune despre el. El a spus că a lăsat definitiv fotbalul când a plecat de la Academica de Coimbra. Dacă se va întoarce la antrenorat, va fi foarte bine pentru CFR", a declarat Leao, pentru ZIUA de CLUJ. "A fost un jucător foarte bun şi ca antrenor a început foarte bine la Braga. Este un om cu personalitate şi cu siguranţă va reuşi lucruri bune la Cluj", l-a completat mijlocaşul Ricardo Dani, în prezent component al formaţiei elene Iraklis Salonic.

Fosta echipă a lui Costa, câştigătoarea Europa League

FC Porto a câştigat miercuri seară trofeul Europa League, după ce s-a impus cu 1-0 în finala disputată împotriva formaţiei Sporting Braga. Din echipa "dragonilor" fac parte şi fostul "feroviar" Alvaro Pereira şi românul Cristian Săpunaru.

 

Comenteaza