Cum a reușit U-BT să învingă la Malaga. “Studenții” au dominat la mai multe capitole

Cum a reușit U-BT să învingă la Malaga. “Studenții” au dominat la mai multe capitole
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României a obținut un prim succes în Top 16 Basketball Champions League.

U-BT a bifat o nouă victorie în fața unui adversa mult mai bine cotat și continuă parcursul aproape perfect în competiția continentală. Totuși, în urma unei analize amănunțite, succesul “studenților” de pe terenul spaniolilor de la Unicaja Malaga nu mai reprezintă o surpriză atât de mare.

Campioana României s-a bazat pe un joc fizic, prin care și-a dominat adversarul, iar statisticile arată cât de mult a contat acest factor în economia jocului. Spre exemplu, U-BT a înscris 40 de puncte de sub panou, de două ori mai mult decât ibericii.

În plus, clujenii au dominat și la capitolul recuperări, unde și-au depășit oponenții cu 39-28, în timp ce la recuperări ofensive scorul a fost 16-11 în favoarea elevilor lui Mihai Silvășan. O adevărată forță sub panoul advers a fost Dustin Hogue, care a reușit 7 recuperări ofensive.

Continuând seria performanțelor individuale, Elijah Stewart a fost declarat MVP-ul partidei după ce a reușit să marcheze 26 de puncte și a egalat recordul sezonului pentru un jucător venit de pe banca de rezerve. Americanul a avut 8-15 la aruncările din acțiune și 9-9 la aruncările libere, la care s-au adăugat și 3 recuperări, 3 pase decisive, două intercepții și două capace.

Următorul meci al campioanei României în Basketball Champions League va fi tot în deplasare, cu învingătoarea duelului dintre Hapoel Ierusalim și Prometey.

Comenteaza