Cum au jucat elevii lui Miriuţă. ANALIZA OM CU OM

Cum au jucat elevii lui Miriuţă. ANALIZA OM CU OM
Primul meci al CFR-ului din acest sezon a adus şi prima victorie. Omul meciului a fost Cristian Lopez. Iată cum au evoluat cei 14 jucători care au îmbrăcat tricoul vişiniu.

CFR a câştigat clar, cu 2-0, partida din prima etapă a Ligii I, împotriva Concordiei. "Feroviarii" au tranşat meciul în doar două minute, prin golurile lui Cristian Lopez (66) şi Bruno Guimaraes (68). ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a evoluţiei celor 14 jucători folosiţi de Vasile Miriuţă.

TRAIAN MARC
Titularul din poarta CFR-ului a avut o evoluţie mult mai bună, comparativ cu cea din partida cu Astra, din Supercupa României. Atunci a greşit la faza unicului gol al întâlnirii, înscris de William de Amorim. Acum, însă, a oferit siguranţă deplină defensivei, stopând puţinele acţiuni iniţiate de cei de la Chiajna, contribuind la primul success înregistrat de vişinii în noul sezon. Momentele în care poarta i-a fost ameninţată au fost puţine, pentru că nici Concordia nu a reuşit să se apropie prea mult de buturile clujenilor. Cea mai periculoasă situaţie de gol a oaspeţilor a fost bara lui Roşu din minutul 26, când Marc a ieşit bine şi i-a închis unghiul mijlocaşului advers.

TIAGO LOPES
Fundaşul portughez a colaborat foarte bine cu atacantul Cristi Bud, cu vârful Cristian Lopez şi cu colegul său din banda dreaptă, croatul Jakolis, dar a avut şi o acţiune individuală prin care ar fi putut marca în minutul 80. De altfel, a contribuit la primul gol al serii, când i-a pasat decisiv lui Cristian Lopez, la golul din minutul 66. Per ansamblu, Lopes a desfăşurat un joc de pase foarte eficient şi a creat faza de la care s-a deschis scorul.

IONUŢ LARIE
Jucătorul de 29 ani a arătat că poate fi şi om de gol atunci când situaţia se iveşte. În minutul 11, fundaşul a avut o şansă mare de înscrie, atunci când l-a încercat pe Bălgrădean cu o "foarfecă" spectaculoasă. În defensivă, Larie a evoluat simplu. Nu a avut probleme la mingile aeriene şi a căutat să rezolve situaţiile dificile prin pase, evitând să apeleze la prea multe degajări fără adresă.

ANDREI MUREŞAN
Fundaşul central a avut o oportunitate uriaşă de a marca în partida de Supercupă cu Astra, de acum o săptămână. De data aceasta nu a avut o evoluţie strălucită, dar a colaborat destul de bine cu jucătorii din linia sa, aici fiind vorba de Larie, Tiago Lopes sau Camora.

MARIO CAMORA
Căpitanul clujenilor este al doilea cel mai vechi jucător din lotul feroviarilor, după portarul Mihai Mincă, fiind adus de Jorge Costa la începutul stagiunii 2011-2012 de la Naval. A avut un rol important în succesul obţinut de CFR, printr-un joc foarte bun de pase şi două şuturi puternice - min. 16 şi 62 - la poarta lui Bălgrădean. De curând, fundaşul portughez a obţinut cetăţenia română şi este monitorizat de selecţionerul Christoph Daum pentru o eventuală chemare la prima reprezentativă.

ANTONIO JAKOLIS
Mijlocaşul a contribuit decisiv la golul cu numărul doi. În minutul 68, croatul i-a centrat decisiv nou intratului Bruno Guimaraes, care a reluat cu uşurinţă balonul în poarta lui Bălgrădean, profitând şi de o ieşire greşită a goal-keeper-ului. Jakolis a colaborat foarte bine pe teren cu colegii de la mijlocul terenului, Ruiz, Petrucci şi Păun, dar şi cu Tiago Lopes. În minutele 15, 22 şi 78, Jakolis a avut trei oportunităţi de gol, dar nu a reuşit să înscrie.

DAVIDE PETRUCCI
"Decarul" CFR-ului a fost cel care a ordonat jocul ofensiv al echipei şi a fost principalul pasator la mijlocul terenului. A avut şi două ocazii de a înscrie, în minutele 6 şi 18.

JUAN CARLOS RUIZ
Mijlocaşul spaniel, autorul unei duble în victoria cu 2-0 din aprilie în faţa Chiajnei, din turul play-out-ului stagiunii 2015-2016, s-a remarcat printr-un solid joc defensiv, dar şi prin acţiuni ofensive. A căutat să îi alimenteze cu pase pe cei din ofensivă, în special pe Jakolis şi, pe final, pe Guimaraes.

ALEXANDRU PĂUN
Mijlocaşul ofensiv de 21 ani a intrat recent în vizorul selecţionerului Daum, iar posibilitatea de a fi chemat la echipa naţională l-a determinat să aibă evoluţii bune spre foarte bune în tricoul CFR-ului. Dacă în partida cu Astra a avut două ocazii importante de gol, acum s-a evidenţiat printr-un joc de pase precis şi o bună coordonare cu căpitanul Mario Camora în banda stângă. Păun putea fi chiar omul meciului, în condiţiile în care nu mai puţin de patru acţiuni iniţiate de el s-ar fi putut finaliza cu gol, însă Camora, o dată, şi Bud, de alte trei ori, au ratat.

CRISTI BUD
Atacantul de 31 a mai evoluat în Gruia între 2010 şi 2013, iar în returul campionatului 2009-2010 a contribuit la cucerirea celui de-al doilea titlu din istoria feroviarilor, marcând de şapte ori. Duminică Bud l-a pus în dificultate pe goalkeeperul Bălgrădean de patru ori. A colaborat foarte bine cu Camora şi cu Alexandru Păun, de la care a primit trei pase care s-ar fi putut finaliza cu gol. Per ansamblu, Cristi Bud a arătat că poate fi periculos pentru orice portar din Liga 1.

CRISTIAN LOPEZ
Venit în 2015 la CFR Cluj, atacantul spaniol a înscris 12 goluri în stagiunea precedentă. Reuşita de duminică evidenţiază că pofta sa de gol e la fel de mare ca şi în sezonul 2015-2016. Este un atacant puternic, dar şi "prieten cu mingea". Tehnica l-a ajutat să deschidă scorul, reluând cu latul o centrare a lui Tiago Lopes, iar felul în care a fructificat pasa le-a amintit suporterilor de Pantelis Kapetanos. Fotbalistul grec nu excela la acţiuni individuale, dar atunci când primea o pasă sau o centrare precisă, de cele mai multe ori finaliza faza cu gol.

BRUNO GUIMARAES
Atacantul de 30 ani a venit în Gruia la începutul sezonului 2014-2015, atunci când pe banca clujenilor se afla tot Miriuţă. Acum a fost introdus pe teren în minutul 64, în locul lui Bud, şi nu i-au trebuit decât patru minute pentru a se remarca. În minutul 68 a primit o centrare de la Jakolis, pe care a reluat-o cu mare uşurinţă în poarta lui Bălgrădean, care a ieşit greşit. Poate fi oricând o alternativă pentru Cristi Bud sau Cristian Lopez, în partidele în care CFR trebuie să forţeze victoria.

RĂZVAN HORJ
Intrat în minutul 76 în locul lui Cristian Lopez, la scorul de 2-0, tânărul fundaş central (20 de ani) a fost introdus pentru a conserva scorul de pe tabelă. Aflat la debut, Horj poate deveni un jucător interesant pentru formaţia clujeană şi o soluţie de avarie pentru defensivă.

ANDREI TÎNC
Fundaşul de 31 ani a fost adus în 2015 de la Rapid Bucureşti. A intrat în minutul 86, când l-a schimbat pe mijlocaşul croat Antonio Jakolis. Nu a avut timp să se remarce, dar, pe termen lung, poate reprezenta o soluţie pentru CFR atunci când Miriuţă va miza pe o tactică defensivă.

Comenteaza