Cum s-au descurcat fotbaliștii clujeni la loturile naționale. CFR-iștii Țucudean și Petrilă, printre remarcați

Cum s-au descurcat fotbaliștii clujeni la loturile naționale. CFR-iștii Țucudean și Petrilă, printre remarcați
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționatele României au avut evoluții bune și au înregistrat doar două înfrângeri în cele opt partide în care au fost angrenate.

Sportivii echipelor clujene au fost printre protagoniști la loturile naționale. Formațiile din Cluj au avut opt jucători, dintre care șase de la CFR Cluj și doi de la clubul Ardealul. Dintre aceștia, George Țucudean și Claudiu Petrilă și-au trecut numele pe lista marcatorilor, în partidele cu Muntenegru și Gibraltar.

Echipa pregătită de Cosmin Contra a reușit o dublă victorie în ultimele partide din Liga Națiunilor, dar succesele nu au fost suficiente pentru a asigura prezența “tricolorilor” în urna a treia valorică pentru preliminariile Campionatului European 2020.

Pentru cele două partide, selecționerul i-a convocat pe CFR-iștii Cristian Manea, Ciprian Deac și George Țucudean. În primul meci, cel cu Lituania, Deac a intrat în minutul 65, în timp ce ceilalți doi au rămas pe bancă. Totuși, în partida de la Podgorica, fundașul dreapta a fost integralist, mijlocașul a intrat în minutul 82, iar Țucudean a jucat timp de 74 de minute și a marcat unicul gol al partidei.

Calificată deja la turneul final al Campionatului European, din vara anului viitor, echipa lui Mirel Rădoi a disputat la Cluj-Napoca un amical un compania Belgiei, selecționată calificată, la rândul ei, la Euro. În lotul “tricolorilor mici” a fost prezent și fundașul campioanei, Andrei Radu. Apărătorul a revenit după opt luni la lotul national și a evoluat din minutul 57. În plus, fotbalistul crescut de Universitatea Cluj Olimpiu Moruțan a evoluat din de 69 de minute împotriva belgienilor.

Selecționata U19 a participat la turneul de calificare pentru Turul de Elită al Campionatului European din 2019. România a reușit o calificare dramatică, dintr-o grupă cu Grecia, Gibraltar și țara gazdă, Bulgaria. Pentru turneu, selecționerul Daniel Oprescu i-a convocat pe CFR-iștii Rareș Ispas și Claudiu Petrilă. În primul meci, cel împotriva gazdelor, mijlocașul a fost integralist, în timp ce Ispas nu a fost utilizat.

Cea de-a doua partidă a adus o înfrângere pentru “micii tricolori”, 5-3 în fața Greciei, cu Petrilă printre marcatori, Ispas evoluând și el din minutul 52. În ultimul joc, România avea nevoie de o victorie la șapte goluri și de un succes al Greciei în partida cu Bulgaria. Rezultatele au fost favorbaile echipei lui Daniel Oprescu, care a învins Gibraltarul cu 8-0 și s-a calificat la Turul de Elită. Petrilă a înscris din nou, fiind înlocuit în minutul 77, în timp ce Ispas a fost integralist.

Naționala U18 a disputat două meciuri amicale, în deplasare, în compania selecționatei Albaniei. Pentru cele două jocuri, selecționerul Laurențiu Roșu a convocat doi fotbaliști ai clubului Ardealul, fundașul Christian Tand și atacantul Cătălin Vaida. În prima partidă, românii au fost învinși, cu Vaida integralist și Tand din minutul 58. În cel de-al doilea joc, fundașul a evoluat pe toată durata partidei, în timp ce vârful a fost înlocuit în minutul 81.

Comenteaza