Cum s-au descurcat fotbaliștii echipelor clujene la loturile naționale. Artur Crăciun, singurul integralist

Cum s-au descurcat fotbaliștii echipelor clujene la loturile naționale. Artur Crăciun, singurul integralist
| Foto: fmf.md

Cinci jucători de la CFR Cluj și Universitatea Cluj au fost convocați pentru acțiunile loturilor naționale de seniori și tineret, din ultima fereastră internațională a anului.

O nouă campanie de calificare s-a încheiat, iar România a ratat din nou șansa de a obține un loc direct la un turneu final. Pentru “tricolori” urmează barajul din Liga Națiunilor, o nouă șansă la calificare. Pentru ultimele două meciuri din preliminarii, fostul selecționer Cosmin Contra i-a convocat pe “feroviarii” Ciprian Deac și Andrei Burcă.

Primul a evoluat timp de o repriză împotriva Suediei și a luat loc pe bancă în Spania, în timp ce stopperul a stat în tribună împotriva nordicilor și a fost rezervă contra ibericilor. Deși nu evoluează prea mult la CFR Cluj, Alexandru Pașcanu a devenit căpitanul naționalei de tineret.

Fundașul central al campioanei a evoluat 83 de minute în victoria 4-1 împotriva Finlandei și a fost integralist pe terenul Irlandei de Nord. Celălalt fotbalist al echipei din Gruia convocat de Mirel Rădoi, Cătălin Itu, a fost rezervă neutilizată în ambele jocuri.

Singurul internațional al Universității Cluj, Artur Crăciun, a debutat în echipa de seniori a Republicii Moldova. Stopperul a bifat primul meci în reprezentativa țării vecine pe Stade de France, împotriva campioanei mondiale și l-a avut ca adversar direct pe Kylian Mbappe. Crăciun a fost integralist și în ultimul meci al moldovenilor din preliminarii, înfrângerea 1-2 contra Islandei.

Comenteaza