Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene convocați la loturile naționale

Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene convocați la loturile naționale
| Foto: frf.ro

Nu mai puțin de 12 fotbaliști au fost selecționați la loturile de seniori, tineret și U20 ale României sau alte altor națiuni.

Ambele rivale din oraș, CFR Cluj și Universitatea Cluj, au fost reprezentate de jucători la acțiunile echipelor naționale din luna septembrie. Formația din Gruia a avut 11 jucători convocați, în timp ce un singur "student" a jucat sub tricolor.

Cristi Manea, Mario Camora și Daniel Bîrligea au fost convocați de Edi Iordănescu pentru jocurile cu Israel și Kosovo. Cel dintâi a fost integralist în primul meci, iar o accidentare l-a oprit din a juca în cel de-al doilea. În schimb, Camora a rămas pe bancă în ambele partide, iar Bîrligea a prins lotul doar cu selecționata din Kosovo, dar a fost rezervă neutilizată.

În ceea ce privește reprezentativa U21 a României, care a pierdut cu 3-2 în Albania, la debutul în preliminarii, "feroviarii" Răzvan Sava, Robert Filip și Matei Ilie (transferat de la Padova după anunțarea listei) au fost convocați, dar și "studentul" Ovidiu Perianu. Sava și Ilie au fost integraliști, Filip a intrat în minutul 75, în timp ce Perianu nu a prins nici banca.

Echipa națională U20 a întâlnit Cehia și Portugalia în cadrul Elite League. Tudor Lucaci de la CFR Cluj a fost convocat de către Costin Curelea, dar a fost rezervă neutilizată în ambele jocuri, victoria cu 2-0 contra Cehiei și eșecul cu 1-2 în fața Portugaliei.

Arlind Ajtei, fundașul formației din Gruia, a fost convocat la naționala Albaniei, însă nu a prins niciun minut pentru liderul Grupei E din preliminariile EURO 2024. Stopperul a fost pe bancă la remiza contra Cehiei, 1-1, și nu a prins lotul pentru victoria împotriva Poloniei, 2-0.

Ermal Kranisqi a făcut parte din lotul reprezentativei statului Kosovo pentru duelurile cu Elveția și România. În primul meci, încheiat 2-2, a prins 36 de minute, dar a văzut de pe bancă victoria "tricolorilor" cu 2-0.

În preliminariile Cupei Africii, Congo a întâlnit Gambia, într-un meci terminat cu o remiză, 2-2. Durel Avounou a fost convocat pentru această partidă, dar nu a fost reținut în lot de selecționerul belgian Paul Put.

De asemenea, Rangelo Janga, cel care nu a prins niciun minut la CFR Cluj în actualul sezon, a fost convocat la naționala statului Curacao pentru jocurile cu Trinidad Tobago și Martinica din CONCACAF Nations League. Curacao a pierdut ambele jocuri cu 1-0, iar atacanul nu a prins niciun minut.

Comenteaza