Exclusiv Cum se trăiește din teren un Derby de Cluj. Valentin Lemnaru: "Pentru suporteri e cel mai important meci și se transmite asta și la jucători"

Cum se trăiește din teren un Derby de Cluj. Valentin Lemnaru: "Pentru suporteri e cel mai important meci și se transmite asta și la jucători"
| Foto: facebook.com/fcucluj

Fostul atacant al "Șepcilor roșii" a povestit ce sentimente îi încearcă pe jucătorii care evoluează într-un meci între Universitatea și CFR.

Idol al tribunelor de pe Cluj Arena în perioada petrecută în alb și negru, Valentin Lemnaru nu e străin de rivalitatea dintre "studenți" și "feroviari". Fostul atacant e cu gândul la derby-ul de luni și a povestit pentru ZIUA de Cluj cum se trăiește din perspectiva jucătorului o astfel de partidă.

"Pentru suporteri e cel mai important meci al sezonului și automat se transmite asta și la jucători. Înainte cu câteva zile de meci jucătorii devin mult mai concentrați decât la alte jocuri. Sunt meciuri aparte și sunt tratate altfel.

La astfel de partide diferența de valoare se egalizează. Suporterii Universității, indiferent dacă se joacă în Gruia sau pe Cluj Arena, vor domina. Sunt convins că așa va fi și la meciul de luni. Vor fi prezenți în număr mare și vor domina", spune Lemnaru.

În urmă cu 9 ani, în martie 2014, Valentin Lemnaru deschidea scorul în Gruia pentru Universitatea Cluj într-un meci pe care "studenții" aveau să îl câștige în cele din urmă cu 2-1 și să pună capăt unei "secete" de 42 de ani pe terenul rivalei. Fostul golgheter susține că bucuria celor din tribună la o astfel de reușită produce în rândul marcatorului sentimente ce nu pot fi descrise.

"Un gol marcat pe terenul rivalei este o bucurie foarte mare. În primul rând poți vedea din teren că faci atât de multă lume fericită. Te simți altfel în acel moment. Chiar dacă marchezi și pierzi în cele din urmă, bucuria nu mai e aceeași", explică fostul atacant.

Valentin Lemnaru se bucură de momentul bun pe care îl traversează Universitatea Cluj și are siguranța că "studenții" vor obține punct sau puncte în Gruia.

"Luni nu contează cine va înscrie, e important un rezultat pozitiv. Ținând cont de forma în care se află "U", sunt convins că nu vor pierde. O victorie ar fi fantastică, dar și un rezultat de egalitate ar mulțumi Universitatea.

Sunt sigur că jucătorii sunt conștienți de importanța meciului, vor da 100% pe teren. Îmi doresc foarte mult să obțină un rezultat pozitiv și să plece neînvinși din Gruia", crede Lemnaru.

Comenteaza