Cum vede Erik Lincar experiența de la "U" Cluj, la aproape un an de la despărțirea de "studenți"

Cum vede Erik Lincar experiența de la "U" Cluj, la aproape un an de la despărțirea de "studenți"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul în vârstă de 44 de ani a reflectat asupra perioadei petrecute pe banca tehnică a echipei clujene.

Recent instalat la Concordia Chiajna, formație alături de care își propune promovarea în Superligă, Erik Lincar a vorbit despre perioada petrecută la Cluj-Napoca, pe banca Universității.

Tehnicianul a recunoscut că și-ar fi dorit să continue alături de "studenți" și s-a grăbit când a decis să pună capăt colaborării după primele 6 runde din sezonul trecut al Superligii. Totuși, Lincar a avut un mesaj pentru conducătorii din prima ligă.

"Consider că nu am mai avut răbdare pentru a trece câteva etape. Am adus jucători de prima ligă, dar care în ultima perioadă nu mai jucaseră. Trebuie să luăm în considerare, în special conducătorii trebuie să conștientizeze, că la început se joacă un punct și jumătate, iar decisive sunt play-off-ul și play-out-ul. Un antrenor ar trebui să rămână minim 15 etape pentru a putea implementa ceva.

La Cluj am simțit că unii oameni care mi-au fost aproape nu m-au mai susținut atât de mult. Coroborat cu rezultatele negative am decis că e mai bine pentru club să plec eu, să vină alt antrenor, să se schimbe energia, stilul de joc, iar echipa să obțină punctele mult dorite.

Cred că m-am grăbit, mi-am dat seama după o lună sau două, când am făcut o analiză. Eu nu am avut ocazia să îl cunosc pe domnul primar, dar el a insistat să rămân, i-am mulțumit și îi voi mulțumi toată viață. A avut multă încredere în mine, dar până la urmă a fost decizia mea și a trebuit să mă împac cu ea", a spus antrenorul pentru GSP.

Erik Lincar a pregătit Universitatea Cluj în perioada mai 2021 - august 2022 și a reușit alături de "studenți" promovarea în Superligă, în urma barajului cu Dinamo.

Comenteaza