Cum vede președintele Universității Cluj revenirea în Liga 1. Radu Constantea "Trebuie să facem un sezon bun, așteptările sunt foarte mari"

Cum vede președintele Universității Cluj revenirea în Liga 1. Radu Constantea "Trebuie să facem un sezon bun, așteptările sunt foarte mari"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Radu Constantea, președintele care a dus "U" Cluj din Liga 4 în Liga 1, a dezvăluit pe ce buget se va baza echipa clujeană în primul eșalon și a vorbit despre obiectivul anunțat în spațiul public de Emil Boc, calificarea în play-off.

Universitatea Cluj a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc după o pauză de 7 ani, iar primarul Emil Boc a setat un obiectiv îndrăzneț. Președintele clubului, Radu Constantea, vorbește de o țintă mai realistă pentru "studenți" și a explicat cum va ajunge echipa clujeană la un buget de 4 milioane de euro.

"Am așteptat 6 ani să ajungem în Liga 1. Suntem bucuroși, chiar dacă am ajuns cu o mică întârziere. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem, trebuie să facem un sezon bun pentru că așteptările sunt foarte mari. Avem ingredientele pentru a construi o organizație solidă.

Vor apărea drepturile TV, care vor fi aproape un milion de euro. Ne-am propus să ajungem la 1,5 milioane de euro din contracte de sponsorizare și comeriale, care ar putea crește de la 800.000-900.000.

Cu siguranță va fi o creștere din zona de ticketing și mai avem o cofinanțare importantă de la Consiliu Local, care ar putea crește sperăm noi, dar se va întâmpla în următorul an fiscal care cuprinde a doua parte a sezonului. Am putea avea asigurat un buget de 4 milioane de euro.

E destul de dificil să ajungem în play-off cu un astfel de buget. Am văzut multe cazuri în care nu bugetele se clasează pe primele locuri.

Ne dorim să ajungem în play-off, dar, cred eu, un obiectiv mai realist ar fi ocuparea locurilor 8-12 și consolidarea structurii și departamentelor pentru a putea crește.

Urmează să avem o ședință a Consiliului Director și acolo vom stabili și în funcție de buget obiectivul pentru sezonul următor. Vom știi dacă mai putem realiza transferuri sau dacă putem crește nivelul de salarizare", a spus Radu Constantea în podcastul 100% U.

Universitatea Cluj ar putea avea în curând o bază proprie

Pe lângă investițiile în lotul de jucători care să mențină echipa la nivelul primei ligi, conducerea clubului plănuiește și construirea unei baze sportive care să rămână în proprietatea Universității Cluj.

"În cazul Bazei "Dan Anca" e o situație juridică mai complicată și trebuie să așteptăm o decizie a instanțelor. În Parcul Est au fost discuții cu proiectanții și este prevăzută o bază sportivă, un teren de fotbal pentru Univeristatea Cluj sau pentru alte echipe.

E foarte important că este inclusă în proiect și se va realiza. E un prim pas și cred că după ce vom fi consolidați să ne putem permite un buget pentru investiții în infrastructură sportivă pentru ca la un moment dat clubul să aibă propriile active.

Cred că va fi unul dintre obiectivele noastre în următoarele luni, să găsim o locație și să începem să investim într-o bază sportivă, chiar dacă ne asumăm ca o parte din acei bani să nu îi cheltuim pe salarii și nivelul va scădea. Dar vom râmâne cu un activ", a explicat președintele clubului clujean.

Comenteaza