Cum vede Sabău startul play-out-ului: "Ne așteaptă un alt campionat. Contează mult să începem cu o victorie"

Cum vede Sabău startul play-out-ului: "Ne așteaptă un alt campionat. Contează mult să începem cu o victorie"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj se pregătește de vizita celor de la FC Argeș, în primul meci din a doua fază a Superligii.

După eșecul clar din derby-ul cu CFR, "studenții" încep play-out-ul cu un joc pe propriul teren. "Șepcile roșii" primesc vizita celor de la FC Argeș, echipă cu un nou antrenor și aflată într-o formă modestă.

Înaintea primei partide din play-out, Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că rezultatul din meciul cu CFR i-a afectat pe elevii săi, dar speră la o reacție pozitivă din partea lor și la un succes care să dea un moral bun pentru celelalte 8 jocuri pe care "studenții" le vor disputa până la finalul campionatului.

"Aș dori să le mulțumesc fanilor noștri care au venit într-un număr atât de mare să ne susțină la meciul cu CFR. Suntem foarte dezamăgiți, i-am făcut să creadă în noi, au venit, dar noi nu am reușit să facem un meci bun. Ne așteaptă un alt campionat. Cred că toate meciurile vor fi foarte foarte echilibrate.

Mulți spun că FC Argeș nu e o echipă periculoasă, dar au schimbat antrenorul și va fi un meci greu. Trebuie să îi pregătim foarte bine. A fost o săptămână grea, dar sper ca la ora jocului sper ca băieții să fie la fel de încărcați precum la meciul cu Farul, responsabili și dornici să câștige. Sper ca în continuare suporterii să fie alături de noi, chiar dacă ora e târzie.

Avem nevoie de ei și sper că după acest joc vor avea aceeași încredere pe care au arătat-o față de jucători și față de mine. Contează mult să începem cu o victorie, ne dă o stare bună și confirmăm că suntem o echipă care contează. Am fost echipa care în multe momente a arătat foarte bine.

Am analizat jocul cu CFR și ne-am dat seama că după primul penalty am căzut total. Până atunci noi am avut ocazia mare prin Bic și în rest a fost un joc de tatonare, ei au fost destul de crispați. Noi nu am avut în unele momente curajul să jucăm. Am făcut greșeli de copii, tensiunea i-a afectat. Îmi dau seama ce e în sufletul lor. Putem repara aceste greșeli jucând bine cu FC Argeș", a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Antrenorul exclude categoric ideea unui blat în Derby: "E o aberație"

Întrebat despre unele zvonuri apărute în legătură cu un posibil aranjament între "U" și CFR, Ioan Ovidiu Sabău a negat vehement o astfel de posibilitate. Tehnicianul consideră astfel de scenarii ca fiind total nerealiste.

"Nu cred că și-ar permite cineva vreodată. Nici nu îmi pot imagina așa ceva. Se discută, sunt tot felul de interpretări și scenarii. Trebuie să acceptăm că pot apărea astfel de zvonuri. Eu nu cred în așa ceva.

Nu cred că la mine în echipă s-a discutat așa ceva, e o aberație. Am crescut aici, știu ce înseamnă pentru suporterii noștri. Mi-aș fi dorit poate să fi pierdut cu Farul și să câștig acest meci. Poate prea multă dorință te face uneori să joci prost", a explicat antrenorul.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Argeș, din prima rundă a play-out-ului se va disputa luni, 20 martie, de la 21:00.

Comenteaza