Cupa, bun prilej pentru "U" să se trezească din coşmarul începutului de sezon

Cupa, bun prilej pentru "U"  să se trezească din coşmarul începutului de sezon
| Foto: facebook.com/FCUCluj, Cristian Cosma

"Şepcile roşii" joacă astăzi primul meci oficial de la instalarea lui Adrian Falub ca manager sportiv şi antrenor principal.

FC Universitatea Cluj intră în acest sezon direct în turul IV al Cupei României, acolo unde o aşteaptă CSC Sânmartin, echipă nou promovată în Liga a III-a după ce a învins, la baraj, CS Floreşti.

Elevii lui Adrian Falub, noul manager sportiv/antrenor al clujenilor, speră să facă uitate rezultatele din primele 5 etape de campionat (o victorie, 4 înfrângeri, 3 goluri marcate şi 7 primite, locul 18 în Liga 2, retrogradabil), care au dus la demisia "principalului" adus în vară, Cristian Dulca.

Victoria este singura opţiune pentru clujeni, în faţa unei echipe care în mod normal nu poate emite pretenţii, însă Cupa României este o competiţie a surprizelor, aşa că totul este posibil.

"U" şi-a amânat meciul din ultima etapă de campionat, cu UTA, pe motiv că are doi jucători convocaţi la loturile naţionale (Cozmin Dur-Bozoancă la U21, respectiv Tudor Telcean la U19), astfel că nu a mai jucat un meci oficial din 31 august.

Adrian Falub, instalat la cârma clubului pe 4 septembrie în dublă calitate, manager sportiv şi antrenor principal, are acum toate pârghiile puterii pentru a-i readuce pe "studenţi" la forma de la finalul sezonului trecut, când au ratat "la mustaţă" promovarea în Liga 1, după un baraj cu Hermannstadt (0-2 pe Cluj Arena, 0-1 la Sibiu).

Ultimele mișcări de trupe la "U" l-au adus în lot pe Vlad Mihalcea (20 de ani), jucător căruia Gigi Becali îi stabilea, la un moment dat, o clauză de reziliere de 50 de milioan de euro, și pe portarul Arpad Tordai, împrumutat de la Viitorul lui Hagi.

La capitolul plecări au fost consemnate două mutări. Portarul José Costa și mijlocașul Pedro Mendes. Ambii jucători portughezi au ajuns la Cluj în această vară. Goalkeeper-ul a bifat două partide oficiale în tricoul Universității, contra formațiilor Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Gloria Buzău, în timp ce fostul său coleg din linia de mijloc a strâns cu o prezență mai mult, însă fără să înscrie vreun gol.

CSC Sânmartin - FC Universitatea Cluj începe la ora 16:30, pe terenul din satul Sântion, comuna Borș (jud. Bihor), unde gazdele îşi dispută partidele de pe teren propriu.

Comenteaza