Cupa Davis la Cluj. Marius Copil: "Ne dorim cu toții să jucăm cu cei mai buni din lume"

Cupa Davis la Cluj. Marius Copil: "Ne dorim cu toții să jucăm cu cei mai buni din lume"
| Foto: Sala Polivalenta

Echipa masculină de tenis joacă ultimul meci din Grupa 2 Euro-Africană în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 

După ce au au învins categoric Marocul, scor 5-0, tot la Cluj, “tricolorii” au revenit în Polivalentă pentru a înfrunta Polonia. De această dată suprafața de joc aleasă a fost zgura, dar jucătorii sunt pregătiți pentru o nouă victorie. Din echipă fac parte și vicecampionii olimpici Horia Tecău și Florin Mergea, care vor evolua în proba de dublu.

Căpitanul nejucător, Gabriel Trifu, a prefațat partida cu Polonia. “Antrenamentele decurg din ce în ce mai bine. Suprafața e bună, băieții se simt din ce în ce mai bine. Sperăm să ne acomodăm și să avem șansa să accedem spre tabloul principal al Cupei Davis, să jucăm cu cele mai bune echipe din lume. Jucătorul lor numărul 1 nu a sosit încă, sper să îl văd în următoarele zile. Polonia e o echipă destul de bună.

Au doi jucători în primii 150, echipa de dublu este foarte bună, va fi o întâlnire foarte dură. Noi muncim și suntem uniți. Cu Tecău și Mergea am discutat o tactică de joc și sperăm să trecem cu brio peste acest baraj”, a declarat Trifu.

Cel mai bine clasat român la simplu, Marius Copil, a vorbit despre duelul din Grupa a 2-a Euro-Africană. “Am avut o săptămână de pauză, acum am revenit. E din ce în ce mai bine. Sunt obișnuit cu schimbările de suprafață. După Cupa Davis o să am primul meci, la Metz, pe hard, dar nu am o problemă cu asta. Ne dorim cu toții să avem ca adversari cele mai bune echipe din lume, să jucăm cu cei mai buni din lume”, a precizat numărul 81 ATP.

Mezinul lotului, Bogdan Apostol, s-a declarat încântat de oportunitatea de a fi în echipa României. “Vreau să-i mulțumesc domnului Trifu pentru convocare, este o mare onoare pentru mine să fac parte din echipa României. Vreau să le mulțumesc și băieților care m-au primit cu inima deschisă, mă înțeleg foarte bine cu ei. Așteptăm oamenii sâmbătă, să vină să ne susțină”, a spus jucătorul de 22 de ani.

Căpitanul Poloniei, Radoslaw Szymanik, a lăudat reprezentativa tricoloră. “Prima impresie este una foarte bună. Arena arată excelent, terenul, la fel. România are o echipă foarte bună. Noi am venit cu un lot tânăr, deci șansele sunt 50-50%. Proba de dublu va fi foarte importantă, vor fi jucători de valoare pe teren. Va fi greu pentru ambele echipe”, a menționat polonezul.

Echipa României pentru duelul din Cupa Davis este compusă din Marius Copil, Bogdan Apostol, Adrian Ungur, Horia Tecău, Florin Mergea. Partidele se vor desfășura în perioada 15-16 septembrie, în Sala Polivalentă.

Comenteaza