Cupa României la baschet se va desfășura, în ciuda cazurilor de coronavirus raportate de mai multe cluburi

Cupa României la baschet se va desfășura, în ciuda cazurilor de coronavirus raportate de mai multe cluburi
| Foto: U-BT

Trei echipe care sunt încrise în competiție au anunțat cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, însă președintele Federației Române de Baschet (FRB), Horia Păun, susține că turneul se va desfășura conform planului inițial.

În ciuda cazurilor confirmate de coronavirus la trei echipe care urmează să participe la Cupa României, U-BT Cluj, CSO Voluntari și CSU Sibiu, competiția se va desfășura după planul inițial anunță președintele Federației, Horia Păun.

“Aşteptăm rezultatele anchetelor epidemiologice şi apoi vom vedea, însă în mod normal Cupa României trebuie să se joace. Nu se ia în discuţie să nu se mai dispute Cupa României din cauza testelor pozitive la COVID-19. Acum aşteptăm să vedem ce recomandări vor da Direcţiile de Sănătate Publică (DSP).

Toţi jucătorii de la toate echipele se testează şi aşteptăm rezultatele. Dacă testele sunt negative, fiecare echipă va folosi jucătorii pe care îi are la dispoziţie, pentru că fiecare are o listă de 18 jucători. Aşa este protocolul, aşa sunt regulamentele noastre făcute.

Referitor la echipele respective (care au cazuri de COVID-19, n. red.), DSP va hotărî dacă ele au dreptul să participe la competiţie sau nu. Nu suntem noi în măsură să luăm decizii pe o speţă medicală, una care nu e de competenţa noastră.

Totul depinde de rezultatele anchetelor epidemiologice; în funcţie de ele se va şti dacă echipele vor avea permisiunea să participe la competiţie. Dacă e vreo echipă care nu participă din motiv de coronavirus, atunci ea pierde prin forfait tehnic, adică neprezentare şi 2-0. Dar competiţia merge mai departe, fără discuţii”, a declarat Păun, potrivit Agerpres.

U-BT a fost repartizată în Grupa A, alături de CSM Galați, BCMU Argeș Pitești și Dinamo București. Turneul ar urma să se desfășoare între 17 și 22 octombrie.

Comenteaza