Cupa României rămâne la Cluj-Napoca. U-BT a câștigat acasă în fața Rapidului

Cupa României rămâne la Cluj-Napoca. U-BT a câștigat acasă în fața Rapidului
| Foto: u-bt.basketball

Pentru al doilea an consecutiv formația antrenată de Mihai Silvășan și-a adjudecat trofeul, după o victorie, scor 84-70.

Peste 7.000 de spectatori au fost prezenți în BT Arena pentru finala Cupei României la baschet și s-au asigurat că atmosfera a fost încă din start una entuziasmantă. Rapid a oferit o replică solidă încă din start, iar jocul a fost unul echilibrat pe parcursul primului sfert, la capătul căruia bucureștenii conduceau cu 23-22.

În sfertul secund, "studenții" au început cu un parțial de 15-3, iar fanii au început deja să sărbătorească cu valuri în tribunele Sălii Polivalente. Rapidiștii au forțat revenirea, însă elevii lui Mihai Silvășan nu au cedat inițiativa, iar la pauză conduceau cu 48-37.

După ce baschetbaliștii au revenit pe parchet, jocul s-a desfășurat după același scenariu. U-BT a avut inițiativa, în timp ce bucureștenii au alergat după egalare. Deținătoarea trofeului a menținut ritmul bun impus de fani, iar cu 10 minute înainte de final conducea cu 62-54.

Cel de-al patrulea sfert a fost la îndemână echipei clujene. Cu sala în picioare pentru bună parte a sfertului, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să mărească ecartul la unul format din două cifre și s-au impus în cele din urmă cu 84-70. Așadar, pentru al doilea an consecutiv U-BT Cluj-Napoca obține trofeul Cupei României.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Jarell Eddie (23 de puncte, 6 recuperări), urmat de Emi Cățe (13 puncte, 8 recuperări) și Andrija Stipanovic (13 puncte, 6 recuperări).

Comenteaza