Cupa României. “U” Cluj, șansă mare de calificare în "optimi"

Cupa României. “U” Cluj, șansă mare de calificare în "optimi"
FC Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti | Foto: FC Universitatea Cluj / Cristian Cosma

Clujenii vor întâlni o nouă formație de Liga a 3-a, bucureștenii de la Progresul Spartac.

După victoriile cu Gloria Bistrița și ACS Comuna Recea, “studenții” se pregătesc de un nou duel cu o echipă de Liga a 3-a, în Cupa României. Este vorba despre Progresul Spartac, formație ce evoluează în Seria 2, a Ligii a 3-a, fiind adversarul unui alt club de tradiție, Rapid.

Spre deosebire de Universitatea, care vine după o victorie în derby-ul cu Petrolul, scor 3-2, bucureștenii nu o duc foarte bine în campionat. După cinci etape, ocupă locul 14, al doilea retrogradabil. Singurul punct obținut în acest sezon de Progresul Spartac a fost în etapa secundă, împotriva lui CS Afumați.

Antrenorul clujenilor, Adrian Falub, se teme de impactul pe care îl va avea asupra jocului, gazonul sintetic din capital. “Nu ne propunem să câştigăm Cupa României, dar vrem să ajungem cât mai departe. Anul trecut am mers până în “optimi”, unde am întâlnit-o pe Dinamo, aşa că pentru noi va fi o performanţă dacă vom reuşi o nouă calificare. Ştim că Progresul joacă pe un teren sintetic şi e dificil să evoluezi pe o asemenea suprafaţă. Nu ne va fi uşor, însă cert e că vom încerca să ne calificăm”, a declarat tehnicianul.

Partida dintre Universitatea Cluj și Progresul Spartac va avea loc azi, de la ora 16:30.

Comenteaza