Cursa pentru finala Champions League continuă. AS Monaco dă piept cu Juventus

Cursa pentru finala Champions League continuă. AS Monaco dă piept cu Juventus
AS Monaco joacă în această seară cu Juventus, pe teren propriu, de la ora 21:45, în prima manșă din semifinalele Uefa Champions League.

Francezii au ajuns în această fază după o dublă de foc cu Borussia Dortmund. În tur, Monaco cedase cu 2-3 în fața nemților, dar o săptămână mai târziu avea să se impună cu 3-1. Echipa la care joacă și Radamel Falcao a mai avut o revenire spectaculoasă în faza optimilor. Atunci, "Les Monégasques" pierdeau cu 3-5 pe terenul lui Manchester City, dar, la fel ca și în returul cu Borussia, au reușit să câștige cu 3-1 pe Stade Louis II.

Spre deosebire de Monaco, Juventus a avut o misiune mult mai simplă în fața Barcelonei. Primul duel, disputat la Torino, a fost tranșat de campioana Italiei cu 3-0. Pe Camp Nou, echipa lui Massimiliano Allegri nu a mai forțat și jocul s-a încheiat nedecis, 0-0. Victoria din tur a fost însă suficientă pentru torinezi ca să meargă mai departe.

Cea mai bună performanță a lui Monaco din istoria participărilor în Champions League s-a produs în 2004, când a atins finala competiției, pierdută cu 0-3 în fața lui FC Porto. Juventus, în schimb, are două trofee, în 1985 și 1996, iar în 2015 a fost învinsă cu 1-3 de Barcelona în ultimul act.

Marți, Real Madrid a bătut-o cu 3-0 pe Atletico în primul meci din semifinale și pornește cu prima șansă în returul de pe Vicente Calderon, programat peste o săptămână. Finala Ligii va avea loc pe 3 iunie 2017, la Cardiff, pe Millennium Stadium.

AS Monaco - Juventus se joacă astăzi, de la ora 21:45, pe Stade Louis II. Întâlnirea va fi transmisă în direct de ProTV și Dolcesport 1.

Comenteaza