Dan Petrescu a dezvăluit ce buget și-ar dori la CFR Cluj: “Nu am cerut, că nu am de unde să cer”

Dan Petrescu a dezvăluit ce buget și-ar dori la CFR Cluj: “Nu am cerut, că nu am de unde să cer”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Tehnicianul formației din Gruia recunoaște că și-ar dori o calificare în grupele Ligii Campionilor, însă un vis mai realist ar fi accederea în grupele Europa League.

CFR Cluj a cucerit un nou titlu în Liga 1, iar atenția se îndreaptă acum spre competițiile europene. “Feroviarii” vor începe traseul continental în primul tur al Ligii Campionilor, însă calificarea în grupele competiției e un vis îndepărtat susține Dan Petrescu.

Antrenorul a dezvăluit ce buget și-ar dori pentru îndeplinirea acestui obiectiv, însă a recunoscut că o țintă mai realistă ar fi calificarea în grupele Europa League, acolo unde CFR Cluj a evoluat ultima dată în sezonul 2019-2020.

”Acum se vorbește de grupele Champions League. Trebuie să visăm, dar să fim realiști. Ar trebui să facem ca Sheriff Tiraspol, un miracol. Dar hai să ne uităm ce buget avem noi!

De ce nu suntem realiști niciodată? Lumea se supără dacă spui adevărul. Noi nu avem buget să ne calificăm în grupele UCL. Putem să luptăm, dar acum vrem mai mult decât se poate.

Dacă ajungem în grupele Europa League, e ca și cum am câștiga Champions League. Iar dacă am ajunge în grupele Champions League, e ca și cum România ar lua Cupa Mondială. Așa zic eu. Că unii zic ce vor pe la televizor, asta e altceva.

Astana avea buget de 60 de milioane. Noi avem de 10-20 de milioane. E ca și cum se întrec Mercedes cu Renault. Ei au cai-putere, se duc. Noi încercăm să le stricăm o roată, să ne strecurăm. A, dacă ne-ar bate o echipă din Malta sau Gibraltar, ar fi vina noastră.

Aș vrea 40 de milioane de euro ca să intru în grupele Champions League. Nu am cerut, că nu am de unde să cer. Nici cu banii ăștia nu ne calificăm în UCL, dar avem o șansă mai mare la grupele Europa League.

Putem încerca să ajungem în grupele Europa League, cu puțin noroc și inspirație, chiar și cu bugetul pe care îl vom avea. Și în Conference League sunt bani buni, dar Europa League ar fi țelul. Mai mult, ar fi un miracol”, a declarat antrenorul pentru GSP.

Comenteaza